Polonia propune interzicerea importurilor de diamante şi GPL din Rusia

S.B.
Internaţional / 18 septembrie

Polonia propune interzicerea importurilor de diamante şi GPL din Rusia

Polonia a propus luni ca noile sancţiuni ale Uniunii Europene contra Moscovei ca urmare a invaziei ruse în Ucraina să includă o interdicţie asupra diamantelor şi gazului petrol lichefiat (GPL) şi a cerut alinierea sancţiunilor împotriva Belarusului cu cele contra Rusiei, informează Agerpres.

Propunerea, consultată de agenţia de presă britanică, solicită interzicerea importurilor europene de diamante ruse şi aplicarea de sancţiuni individuale companiei ruse Alrosa. Vânzarea acestor diamante a adus bugetului Rusiei 4,5 miliarde de dolari în 2021.

''Alrosa a sprijinit forţele militare ruse şi eforturile militare ale Rusiei în Ucraina, atât direct, cât şi indirect, timp de mulţi ani'', indică propunerea poloneză.

Uniunea Europeană, care a adoptat deja 11 seturi de sancţiuni contra Moscovei de la începerea invaziei ruse în Ucraina în februarie anul trecut, ar trebui să interzică şi furnizarea de servicii de IT şi comunicaţii către entităţi din Rusia, printre care software, servicii de securitate cibernetică şi alte servicii IT, susţine Polonia.

De asemenea, UE ar trebui să înceteze a mai cumpăra GPL rusesc, arată propunerea poloneză, pentru a proteja integritatea şi transparenţa pieţei europene de GPL şi pentru evitarea perturbării condiţiilor de concurenţă loială.

Propunerea Varşoviei va fi analizată de Comisia Europeană, care apoi va pregăti o propunere juridică ce va trebui să fie aprobată de ambasadorii tuturor statelor membre pe lângă UE. Eventualul pachet final de sancţiuni contra Rusiei, atunci când va fi definitivat, nu va conţine în mod obligatoriu toate elementele propunerii poloneze.

Polonia mai propune tăierea cotelor de import aplicate cauciucului sintetic rusesc, introdusă în al 10-lea pachet de sancţiuni, interzicerea importurilor de sodă caustică produsă de companii ruse şi includerea mai multor companii militare ruse în noul set de sancţiuni, care ar trebui să vizeze şi media ce răspândesc dezinformările difuzate de Kremlin despre războiul din Ucraina.

''Pachetul de minisancţiuni împotriva Belarusului adoptat în iulie 2023 nu este o măsură de salvgardare suficientă împotriva evitării măsurilor restrictive ce vizează Rusia'', mai susţine Polonia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dar care e problema ??!!

    Vor fi rebotezate ca si din Azerbaidjan

    cum fac cu gazul si petrolul rusesc 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7112
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1393
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7209
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.0737

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb