Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

Poşta Română nu mai livrează pensiile şi alocaţiile suspecţilor de coronavirus

I.M.
Miscellanea /

Poşta Română nu mai livrează pensiile şi alocaţiile suspecţilor de coronavirus

Actualizare - Ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a declarat că i-a cerut directorului Poştei Române să retragă recomandarea şi aştepată de la ministrul Sănătăţii o adresă oficială prin care să fie precizat modul în care poştaşii pot livra pensiile şi alocaţiile fără să fie supuşi pericolului de infectare cu coronavirus.

În adresa trimisă de Directorul General al Poştei Române, poştaşilor li se cerea să îşi suspende "orice activitate de livrare a trimiterilor poştale, a drepturilor de protecţie socială, precum şi a oricăror alte prestaţii sau servicii care implică contact direct între salariaţi şi persoanele aflate în carantină/autoizolare".

"Am discutat cu domnul ministru Costache şi aşteptăm o adresă oficială prin care să ni se spună procedurile pe care trebuie să le urmeze poştaşii. Nu vor fi probleme în livrarea pensiilor şi alocaţiilor", a declarat Lucian Bode, pentru Digi24.ro.

Ministrul a precizat că, din punctul său de vedere, livrarea pensiilor şi alocaţiilor la persoanele aflate în carantină se poate face fără probleme de poştaşi, dacă îşi iau măsuri de protecţie.

"În cazul persoanelor aflate în carantină, a celor peste 30 de persoane, poştaşii pot purta un echipament special de protecţie, iar în cazul celor izolaţi la domiciliu, poştaşii pot purta o mască. Dar aşteptăm comunicarea oficială a ministerului Sănătăţii", a mai declarat Bode.

Ministerul Sănătăţii va transmite către personalul Poştei Române 100.000 de măşti de protecţie.

---

Directorul General Horia Grigorescu a trimis, joi, o circulară către oficiile poştale în care precizează că, începând de astăzi, "în toate locaţiile pentru care s-a instituit măsursa de carantinare în spaţii special amenajate sau la domiciliu sau sunt în autoizolare, Poşta Română va suspenda orice activitate de livrare a trimiterilor poştale, a drepturilor de protecţuie socială, precum şi a oricăror altor servicii/prestaţii care implică contactul direct între salariaţii poştali şi persoanele aflate în carantină/autoizolare".

În România, un număr de 11.311 persoane sunt, joi, în izolare la domiciliu, cu peste 1.000 în plus faţă de bilanţul anunţat cu o zi înainte, miercuri, când erau raportate 10.094 de cazuri de acest gen, se arată într-un comunicat remis Ziarului Bursa.

Anunţul a fost făcut de Grupul de Comunicare strategică, care a mai precizat că, la nivel naţional, sunt în carantină instituţionalizată 38 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat noul coronavirus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie