Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

POTRIVIT SOCIÉTÉ GÉNÉRALE,UniCredit, posibil să fie inclusă în indicele celor mai mari companii europene

Ziarul BURSA #Internaţional /

UniCredit, posibil să fie inclusă în indicele celor mai mari companii europene

E.ON şi Deutsche Bank - excluse 

UniCredit SpA ar putea fi inclusă, din septembrie, în indicele EURO STOXX 50 al celor mai mari 50 de companii din UE, în timp ce Deutsche Bank ar putea fi exclusă, un indiciu suplimentar al succesului planului de restructurare al grupului bancar italian, susţin analiştii de la Societe Generale, transmite Reuters, conform Agerpres.

Chiar dacă acţiunile celei mai mari bănci italiene au scăzut anul acesta cu 6,8%, ele au avut o evoluţie mai bună decât a sectorului bancar şi aproape şi-au dublat valoarea din 2016, când ajunseseră la un nivel scăzut record.

Includerea UniCredit în indicele EURO STOXX 50 ar ajuta la atragerea de noi investitori.

În schimb, grupul bancar Deutsche Bank ar putea fi exclus, după ce acţiunile sale au ajuns în iunie la un nivel scăzut record, iar anul acesta au înregistrat un declin de 34%.

Alte companii care ar putea intra în acest indice sunt Kering, Amadeus şi Linde, în timp ce Saint-Gobain, E.ON şi Vivendi ar putea părăsi EURO STOXX 50, susţin analiştii de la Societe Generale.

De la numirea lui Jean Pierre Mustier în fruntea UniCredit, în iulie 2016, banca italiană a demarat un vast proces de reorganizare care s-a reflectat în mod pozitiv asupra rezultatelor sale financiare şi solidităţii capitalului. UniCredit a derulat o majorare de capital de 13 miliarde euro, a vândut mai multe active şi credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde euro şi a eliminat 14.000 de posturi.

UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. Grupul italian este prezent şi în România prin UniCredit Bank Austria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie