Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Poziţia KMG privitoare la finalizarea cazului Rompetrol II

D.B.
Companii /

Poziţia KMG privitoare la finalizarea cazului Rompetrol II

KMG International şi grupul KMG Rompetrol au salutat decizia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DIICOT în cauza cunoscută public drept "Rompetrol II" şi comunicată recent companiei, prin care procurorii DIICOT au clasat acuzaţiile penale asupra Rompetrol Rafinare.

Procurorii DIICOT au clasat acuzaţiile asupra Rompetrol Rafinare şi au decis să ridice o serie de măsuri impuse, în mai 2016, asupra bunurilor companiei, potrivit unei Ordonanţe DIICOT, în condiţiile în care compania era anchetată pentru o presupusă datorie istorică faţă de statul român.

Compania a transmis că apreciază caracterul judicios al acestei decizii foarte importante pentru siguranţa mediului de afaceri şi pentru climatul investiţional din România, decizie luată în urma unor demersuri în care KMGI şi companiile grupului au participat în mod activ, în vederea clarificării tuturor aspectelor relevante.

KMG International şi-a asumat, faţă de Guvernul român, dezvoltarea unui Fond de investiţii mixt Româno-Kazah, cu un aport de capital de 150 de milioane de dolari şi urmărind o ţintă totală a activelor de până la 1 miliard de dolari, în funcţie de condiţiile de piaţă. Fondul a fost înfiinţat în baza unui controversat memorandum semnat, în 2013, între statul român şi acţionarii kazahi.

Acel memorandum ierta Rompetrol de o datorie istorică estimată de statul român la 600 de milioane de dolari, datorie care a făcut obiectul dosarului DIICOT.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS