Prebet vrea să dezvolte proiecte de energie regenerabilă

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 21 august

Prebet vrea să dezvolte proiecte de energie regenerabilă

Liviu Stoleru a renunţat la funcţia de administrator al companiei

Prebet Aiud (PREB), companie ce produce prefabricate din beton armat şi precomprimat pentru căi de comunicaţii, feroviare şi rutiere, vrea să dezvolte proiecte de energie regenerabilă, după cum reiese dintr-un raport al companiei publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţionarii Prebet sunt convocaţi, în data de 3 octombrie, pentru aprobarea achiziţionării de participaţii în cadrul unor societăţi şi/sau creditarea unor societăţi cu posibilitatea convertirii împrumuturilor acordate în participaţii, pentru dezvoltarea unor proiecte de energie regenerabilă în limita sumei de patru milioane de euro.

De asemenea, acţionarilor li se va supune la vot aprobarea mandatării board-ului pentru adoptarea tuturor deciziilor necesare demarării unor astfel de proiecte, inclusiv încheierea unor credite şi garanţii în limita sumei de patru milioane de euro, conform convocatorului.

Tot vineri, Liviu Stoleru a renunţat la mandatul său de administrator al companiei. La finele lunii iunie, Stoleru renunţase la poziţia de director general al Roca Industry, holdingul care reuneşte companiile de materiale de construcţii din portofoliul Roca Investments. În decembrie anul trecut, Liviu Stoleru plecase de la conducerea producătorului de materiale de construcţii Cemacon.

Astfel, în data de 3 octombrie, acţionarii Prebet vor alege un membru al Consiliului de Administraţie, până în aprilie 2025.

Pentru primele trei luni ale aceastui an, Prebet a raportat venituri din exploatare de 9,87 milioane de lei, cu 5% sub cele din perioada ianuarie-martie 2021 şi cheltuieli de exploatare de 9,95 milioane de lei, cu 8,1% peste cele din primul trimestru al anului trecut. În aceste condiţii, compania a raportat un rezultat negativ de 0,14 milioane de lei, faţă de un profit net de 1,06 milioane de lei, în primul trimestru al anului trecut.

Producătorul de prefabricate din beton armat şi precomprimat pentru căi de comunicaţii, feroviare şi rutiere are o evaluare bursieră de crica 84 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Practic ,a mai dispărut o societate interesantă de pe bursă! Acum e doar un vehicul investițional fără o direcție previzibilă, o firmă de ocolit! Un fel de Sif5 condus de Cioaca!

  1. Sintem o economie de investitori.

   Avocatii sint baza societatii. Inginerii nu au cautare.

   Sintem o economie de investitori.

   Avocatii sint baza societatii. Inginerii nu au cautare.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro