Predoiu a anunţat punerea în dezbatere publică a unui proiect de lege care reglementează activitatea grefierilor

A.P.
Miscellanea / 24 noiembrie 2020

Predoiu a anunţat punerea în dezbatere publică a unui proiect de lege care reglementează activitatea grefierilor

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, marţi, că a fost pus în dezbatere publică un proiect de lege care reglementează activitatea grefierilor, acesta propunând o nouă clasificare a funcţiilor care compun personalul de specialitate juridică, dar şi gestionarea acestei categorii de personal, scrie News.

"Ministerul Justiţiei pune astăzi în dezbatere publică un nou proiect de lege important pentru sistemul judiciar şi pentru cetăţenii care beneficiază de Justiţie, ca serviciu public. Este vorba de o lege care reglementează în principal activitatea grefierilor, dar e o lege care cuprinde şi alte categorii de personal, este o lege pe care noi am denumit-o privind activitatea şi statutul personalului de specialitate juridică din instanţe şi parchete", a afirmat Predoiu, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că acest proiect de lege a avut ca model Cartea Verde a grefierilor europeni şi aduce o serie de inovaţii în activitatea din instanţe şi completează proiectele de modificare a legilor justiţiei.

"A avut ca model Cartea Verde a grefierilor europeni şi aduce o serie de inovaţii în activitatea din instanţe. Este o lege care completează proiectele de modificare a legilor justiţiei. Dacă acelea se referă la organizarea judiciară, la statutul magistraţilor, la Consiliul Naţional al Magistraturii, această lege vine să reglementeze activitatea personalului de specialitate juridică care deserveşte justiţia ca serviciu public şi sprijină magistraţii în activitatea lor", a explicat Cătălin Predoiu.

El a detaliat cum sunt clasificate funcţiile în cadrul personalului de specialitate.

"Proiectul propune o nouă clasificare a funcţiilor care compun personalul de specialitate juridică, respectiv personal de specialitate judiciară - grefier judiciar, grefier documentarist, grefieri arhivari şi grefieri de şedinţă şi grefieri principali. Apoi personal de asistenţă - grefieri şi asistenţi procedurali, personal tehnic - specialist IT, specialist criminalist, tehnician criminalist şi personal administrativ - şofer", a afirmat Predoiu.

El a spus că grefierii judiciari vor fi recrutaţi numai prin concurs, iar personalul de specialitate juridică va avea studii superioare juridice.

Ministrul Justiţiei a prezentat şi alte reglementări din acest proiect de lege.

"În cuprinsul legii se reglementează o altă categorie de personal de specialitate, respectiv specialist criminalist, este un domeniu extrem de important. De asemenea, statutul Institutului Naţional de Expertiză Criminalistică. Sunt reglementate chestiuni care ţin de pregătirea profesională şi şcolarizarea acestora în cadrul şcolii naţionale de grefier, testarea psihologică, sfera abaterilor disciplinare, până şi ţinuta vestimentară este reglementată prin acest proiect de lege", a declarat Cătălin Predoiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

27 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0189
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5279
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5210
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.4625

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
conferintemedicale.ro
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro