Predoiu afirmă că, timp de 9 luni, ANP nu a înregistrat infectări cu covid în rândul deţinuţilor

A.P.
Miscellanea / 19 noiembrie 2020

Predoiu afirmă că, timp de 9 luni, ANP nu a înregistrat infectări cu covid în rândul deţinuţilor

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirmă că măsurile stabilite, la începutul pandemiei de COVID-19, pentru protejarea vieţii deţinuţilor şi a angajaţilor din sistemul penitenciar, au avut drept rezultat faptul că, timp de aproape 9 luni, ANP a înregistrat zero infectări în rândul deţinuţilor şi subliniază că acestea trebuie respectate cu stricteţe, în continuare. "Le-am solicitat directorilor din sistemul penitenciar să discute mai aplicat cu subordonaţii lor responsabilitatea propriei protecţii şi în afara programului de lucru, în viaţa socială desfăşurată în afara unităţilor de penitenciar, care trebuie să conştientizeze că au pe mână mii de vieţi şi să evite contaminarea din exterior a unităţilor", spune Predoiu, citat de News.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a avut, joi, o întâlnire de lucru în sistem de videoconferinţă cu directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi cu directorii de penitenciare din ţară, discuţii vizând, în principal, necesitatea implementării, în continuare, la nivelul penitenciarelor, a măsurilor stricte pentru combaterea eficientă a pandemiei de COVID-19.

"Ministrul Cătălin Predoiu a subliniat că măsurile gândite la începutul pandemiei de Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, pentru protejarea vieţii deţinuţilor şi a angajaţilor din sistemul penitenciar, au avut drept rezultat faptul că, timp de aproape 9 luni, ANP a înregistrat zero infectări în rândul deţinuţilor. Acest lucru a fost remarcat şi de miniştrii de justiţie din alte ţări, care s-au informat cu privire la măsurile luate în sistemul penitenciar românesc pentru combaterea pandemiei şi protejarea deţinuţilor şi a personalului administraţiei, în spiritul schimbului de experienţă şi de bune practici, transmiţând, în acelaşi timp, felicitări poliţiştilor români de penitenciare", au transmis reprezentanţii Ministerului Justiţiei, într-un comunicat de presă.

Predoiu a subliniat că ANP a înregistrat o performanţă prin faptul că timp de mai multe luni niciun deţinut nu s-a infectat, iar de aici se pot desprinde câteva concluzii: măsurile s-au luat timpuriu, MJ şi ANP anticipând cât de dificilă va fi situaţia, iar ANP şi unităţile din subordine au gândit o strategie corectă de prevenire a infectării cu SARS-COV-2. De asemenea, s-a aplicat cu stricteţe tot ceea ce s-a stabilit.

Potrivit sursei citate, în ultima lună, au apărut primele cazuri de infectări în rândul deţinuţilor, însă numărul se menţine la un nivel rezonabil.

Ministrul Cătălin Predoiu le-a transmis responsabililor din sistemul penitenciar că, în continuare, priorităţile sunt protejarea vieţii deţinuţilor şi a angajaţilor din sistem, precum şi păstrarea nivelului de disciplină şi de securitate.

"Cu toţii trebuie să fim conştienţi de faptul că avem obligaţii şi răspunderi suplimentare pe fondul pandemiei de COVID-19. Le-am solicitat directorilor din sistemul penitenciar să discute mai aplicat cu subordonaţii lor responsabilitatea propriei protecţii şi în afara programului de lucru, în viaţa socială desfăşurată în afara unităţilor de penitenciar, care trebuie să conştientizeze că au pe mână mii de vieţi şi să evite contaminarea din exterior a unităţilor. Comunicarea cu deţinuţii a nevoii de a respecta toate regulile de prevenţie şi disciplina de fier vor rămâne în continuare cheile menţinerii sub control a acestei situaţii speciale. Menţineţi, ca şi până acum, prioritatea protejării vieţii şi a sănătăţii deţinuţilor şi a angajaţilor administraţiei!", a transmis ministrul Justiţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro