Prefab vrea să aloce 70% din profitul anului trecut ca dividende

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 martie 2021

Prefab vrea să aloce 70% din profitul anului trecut ca dividende

Conducerea producătorului de materiale de construcţii Prefab (PREH) a propus acţionarilor ca circa 70% din profitul anului trecut să fie distribuit către dividende, reiese din raportul companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, din rezultatul de 6,1 milioane lei, aproape 4,37 milioane de lei ar urma să meargă către acţionari (echivalentul a 71,5% din sumă), în cazul în care propunerea ar primi vot favorabil la adunarea din 27 aprilie. Dividendul unitar este de 0,09 lei, ceea ce raportat la preţul acţiunii PREH din ziua de 22 martie (cea anterioară publicării convocatorului), de 1,86 lei, oferea un randament brut de circa 4,84%. Data de înregistrare propusă este 17 iunie, iar data plăţii este 8 iulie.

Tot la adunarea de la finele lunii aprilie, acţionarilor li se va supune la vot alegerea Consiliului de Administraţie al societăţii pentru un mandat de patru ani, având în vedere că în data de 23 iunie expiră mandatul actualului board. În prezent, Consiliul de Administraţie al Prefab este format din preşedintele Marian Miluţ şi membrii Valentin Marian Ionescu şi Teodora Anca Miluţ.

Printre alte puncte de pe ordinea de zi a adunării din 27 aprilie se găsesc numirea auditorului financiar independent Audit Expert pentru o perioadă de patru ani, începând cu 23 iunie, aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli şi a programului de investiţii pentru acest an, sau politica de distribuire de dividende a companiei.

Pentru anul trecut, Prefab a raportat o cifră de afaceri netă preliminară de 88,35 milioane lei, cu 35% peste cea din 2019, în timp ce cheltuielile din exploatare au fost de 73,32 milioane de lei, cu 2,3% sub cele de la finele anului anterior. Rezultatul din exploatare s-a ridicat al 19,93 milioane de lei, de peste cinci ori mai mare decât cel din 2019. În schimb, compania a înregistrat un rezultat financiar negativ de 11,24 milioane de lei, mult mai mare decât pierderea financiară din anul anterior. Este un declin apărut în condiţiile constituirii ajustării pe seama cheltuielilor financiare a valorii titlurilor deţinute la Fotbal Club Prefab până la nivelul valorii recuperabile a acestora, ţinând seama de faptul că este iniţiată  procedura de dizolvare şi lichidare a acestei societăţi, la care Prefab deţine pachetul majoritar de acţiuni, şi de faptul că valoarea contabilă a deţinerilor Prefab depăşeşte valoarea contabilă a activelor nete ale Fotbal Club Prefab, la finele anului trecut, după cum explică compania în raportul prin care şi-a prezentat rezultatele prelimiarea pentru anul trecut.

Romerica International, companie controlată de Marian Miluţ, deţine 83,01% din Prefab, în timp ce SIF Muntenia (SIF4) are 12,97% din producătorul de materiale de construcţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro