Prefectul Buzăului a demisionat în ziua în care a început vaccinarea anti-COVID

F.A.
Miscellanea / 04 ianuarie

Prefectul Buzăului a demisionat în ziua în care a început vaccinarea anti-COVID

Prima zi lucrătoare din 2021, ziua în care Buzăul a dat startul campaniei de vaccinare anti-COVID, a adus şi prima demisie din acest an. Este vorba despre prefectul Buzăului, Leonard Dimian care a anunţat gestul său, pe Facebook, chiar când, în Spitalul Judeţean primul medic primea prima doză de vaccin anti-COVID, motiv pentru care la startul campaniei au participat doar cei doi subprefecţi, Vasile Alecu şi Adina Moseanu, cea din urmă fiind şi coorodonatorul campaniei de vaccinare pe Buzău.

Prefectul Leonard Dimian a postat un mesaj pe reţeau socială în care a făcut un scurt bilanţ al activităţii sale şi a explicat motivele care au stat la baza deciziei. Domnia sa spune că este vorba despre o demisie de onoare, care vine în contextul schimbării Guvernului care l-a numit în funcţie.

Leonard Dimian spune că se bucură că a lăsat Buzăul în scenariul verde, din punct de vedere epidemiologic şi că perioada în care a fost la Casa Albă a fpst una dintre cele mai grele în care ar fi putut avea această funcţie. Domnia sa va reveni pe funcţia de consilier superior la Administraţia Finanţelor Publice Buzău de unde a plecat în decembrie 2019, când a fost numit prefect al Buzăului.

Iată mesajul scris pe Facebook:

"Am început un nou an, un nou capitol al vieţii noastre. Am încheiat 2020, un an dificil pentru noi toţi, în care am descoperit ceea ce contează cu adevărat: sănătatea şi oamenii dragi, care ne sprijină ori de câte ori avem nevoie. Anul ce tocmai s-a încheiat a fost o lecţie, ne-am trezit la realitate şi ne-am dat seama cât de fericiţi eram înainte de debutul pandemiei, câtă bucurie ne aduceau întâlnirile cu prietenii, vizitele la părinţi sau voioşia nepoţilor veniţi la bunici.

Eu am păşit în 2021 mai optimist, cu speranţa că vom învinge pandemia de Coronavirus şi ne vom putea relua obiceiurile care ne făceau fericiţi.

Pandemia de COVID-19 a fost provocarea mandatului meu de prefect al judeţului Buzău.

La câteva luni după ce am fost învestit prefect, în luna martie 2020, judeţul nostru înregistra primele cazuri pozitive de SARS CoV-2. De atunci, cea mai multă energie şi implicare au fost canalizate către măsurile menite să protejeze populaţia judeţului de acest temut virus. Consider că prin eforturile depuse şi prin măsuri uneori mai dure, am reuşit să ţinem în frâu răspândirea bolii şi, iată, că noul an găseşte judeţul nostru într-un scenariu verde, dacă ne raportăm la numărul de îmbolnăviri/1000 locuitori.

Pe lângă pandemie, activitatea de la Instituţia Prefectului mi-a adus şi alte provocări.

Am organizat, în condiţii speciale, două runde de alegeri: locale şi parlamentare. Am lucrat împreună cu echipa Instituţiei Prefectului,având alături reprezentanţii MAI,dar şi pe cei din alte instituţii implicate,am încheiat fără evenimente deosebite cele două tururi electorale, cărora le mulţumesc şi pe această cale.

Am accelerat treptat munca din toate departamentele şi am reuşit să elimin blocajele din activitate, evitând întârzierile în programele derulate cu sprijinul Prefecturii. Am interacţionat şi am căutat în permanenţă soluţii la rezolvarea problemelor cetăţenilor din judeţ, în limitele legii.

Pe parcursul perioadei în care am deţinut calitatea de subprefect, apoi de prefect, am fost tot timpul conştient că funcţia este vremelnică.

Aşa că astăzi am decis să îmi anunţ oficial demisia din funcţia de prefect al judeţului Buzău.

Este o demisie de onoare! Am înţeles să fac acest lucru după ce Guvernul care m-a susţinut şi care a susţinut toate proiectele judeţului pe perioada în care eu am fost la conducerea Prefecturii a fost schimbat.

Este o experienţă pe care o voi purta în suflet ca pe un dar!

Plec cu sentimentul datoriei împlinite!

A fost o onoare pentru mine să îmi servesc ţara şi pe buzoienii mei dragi!", a scris Leonard Dimian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

22 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9253
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1431
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7465
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.9350

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro