Abonament gratuit

Prefectul judeţului Caraş-Severin, cercetat de abuz în serviciu, a demisionat din funcţie

D.B.
Anticorupţie /

Lupu Matei (Sursa foto: Facebook)

Lupu Matei (Sursa foto: Facebook)

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, a demisionat din funcţie, în şedinţa de Guvern de vineri urmând să fie numit un nou prefect. Lupu se află sub control judiciar, fiind suspectat de abuz în serviciu, în dosarul în care un şef din Poliţia Caraş-Severin şi mai mulţi angajaţi sunt suspectaţi că ajutau, contra cost, diverse persoane să obţină autorizaţii de deţinere a armelor.

Marcel Vela a declaratcă prefectul de Caraş-Severin a demisionat, iar în şedinţa de Guvern de vineri va fi numit un alt prefect, întrucât judeţul nu are nici subprefect.

"Prefectul de Caraş-Severin vreau să vă anunţ că mi-a înaintat demisia din funcţia de prefect. Şi-a dat demisia singur", a spus Vela.

Ulterior, el a precizat, într-o declaraţie în faţa jurnaliştilor, că prefectul de Caraş-Severin era pe lista de a fi schimbat, vineri, în şedinţa de Guvern.

El a mai spus că poliţiştii care au legături cu reţele infracţionale "sunt în vizorul poliţiştilor care îşi vor face datoria în perioada următoare, la nivelul întregii ţări".

Vela a spus că se face o analiză de organizare şi de eficientizare a organigramei MAI.

În cazul prefectului de Caraş-Severin, Matei Lupu, suspectat de abuz în serviciu, Parchetul Tribunalului Caraş-Severin a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS