PREFECTURA BUCUREŞTI:Echipe mobile de vaccinare împotriva COVID-19 se vor deplasa, astăzi, în centrele rezidenţiale

J.P.
Miscellanea / 15 ianuarie 2021

Echipe mobile de vaccinare împotriva COVID-19 se vor deplasa, astăzi, în centrele rezidenţiale

Echipe mobile de vaccinare împotriva COVID-19 se vor deplasa, astăzi, atât în centrele rezidenţiale publice, cât şi în cele private aflate pe raza Capitalei, potrivit unui comunicat al Prefecturii Bucureşti, citat de Agerpres.

Prefectura aminteşte că astăzi a debutat etapa a II-a a campaniei de vaccinare împotriva virusului COVID-19, începând cu ora 15,00, putând fi efectuate programări ale vaccinării în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login şi precizează că etapa va debuta cu vaccinarea persoanelor cu grad ridicat de risc, a vârstnicilor din centrele rezidenţiale şi a personalului care deserveşte aceste locaţii.

Echipa Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" se va deplasa la Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane vârstnice "Sfânta Ana" şi la Căminul pentru persoane vârstnice "Acad. Nicolae Cajal".

De la Spitalul "Obregia" se vor duce specialişti la Centrele de abilitare şi recuperare pentru persoane adulte cu dizabilităţi "Brăduţ" şi "Stejărel", Asociaţia pentru Redescoperire morală şi cultură "Maria Rosetti" - Cămin Armonia.

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca vor merge la S.C. Seniors Heaven şi la Centrul medico-social "Sfântul Andrei".

Spitalul Universitar de Urgenţă a trimis personal pentru vaccinare la Centrul pentru persoane vârstnice Sfântul Mucenic Fanurie, Centrul de abilitare şi reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilităţi Uverturii, la Căminul pentru vârstnici "Sfânta Mina" şi la Căminul de vârstnici Plevnei.

Fiecare dintre echipele mobile este compusă dintr-un medic, doi asistenţi şi un registrator şi beneficiază de sprijinul logistic al ISU Bucureşti-Ilfov.

Prefectura Bucureşti reaminteşte că în cadrul acestei etape a campaniei naţionale de vaccinare este vizată imunizarea persoanelor cu grad ridicat de risc şi a vârstnicilor, adulţilor de peste 65 de ani, adulţilor care suferă de boli cronice şi persoanelor care desfăşoară activităţi esenţiale.

Persoanele cu boli cronice se pot programa pentru vaccinare prin intermediul medicilor de familie pe lista cărora sunt înscrişi. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalităţi: prin intermediul oricărui alt medic de familie; prin call center la numărul de telefon 021.414.44.25; prin structurile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor de sector.

Cei care au peste 65 de ani se pot programa pentru vaccinarea împotriva COVID astfel: prin intermediul medicilor de familie; individual, prin intermediul platformei https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login; prin contul unui aparţinător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane); prin call center 021.414.44.25; prin structurile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor de sector.

Persoanele care desfăşoară activităţi esenţiale vor fi programate în baza propunerilor făcute de angajator.

Pentru persoanele programate în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login, vaccinarea va incepe în data de 18 ianuarie, iar în urma unei analize efectuate împreună cu Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, care a avut în vedere asigurarea unor centre cu mai multe fluxuri de vaccinare, în prima fază s-a decis organizarea la nivelul Capitalei a unui număr de şapte centre, cu 22 puncte de vaccinare, organizate în unităţile medicale.

Acestea sunt:

Spitalul Clinic Colţea (centrul ambulatoriu pentru sportivi) - un centru cu trei puncte de vaccinare/Calea Dudeşti, nr.104-122, Bucureşti;

Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca - un centru cu două puncte de vaccinare/Calea Floreasca, nr. 8, Bucureşti;

Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" - un centru cu patru puncte de vaccinare/Strada Dr. Calistrat Grozovici, nr.1, Bucureşti;

Institutul Pneumoftiziologie "Marius Nasta" - un centru cu patru puncte de vaccinare/Şoseaua Viilor, nr. 90, Bucureşti;

Spitalul Obregia - un centru cu două puncte de vaccinare/Aleea Argeşelu, nr.8, Bucureşti;

Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă - un centru cu trei puncte de vaccinare/Strada Panduri, nr. 22, Bucureşti;

Spitalul Universitar de Urgenţă - un centru cu patru puncte de vaccinare / Splaiul Independenţei, nr.69, Bucureşti.

Instituţia Prefectului Municipiul Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Primăriei Generale şi al primăriilor de sector, au operaţionalizat alte 12 centre cu 64 de puncte de vaccinare comunitare, iar în perioada imediat următoare vor fi pregătite, pentru această etapă a campaniei, alte 17 centre cu 76 de puncte de vaccinare. Aceste centre urmează a fi deschise etapizat, în funcţie de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze şi de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

14 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9432
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3142
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7342
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9246
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.8267

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
unicornulvesel.ro
erfi.ro
spotmedia.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro