Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Prefectura Buzău obligă băncile să pună dezinfectanţi la bancomate

Ana Felea
Miscellanea /

Prefectura Buzău obligă băncile să pună dezinfectanţi la bancomate

Creşterea alarmantă a cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2 determină autorităţile din Buzău să vină cu măsuri noi în lupta cu temutul virus. Astfel, astăzi, când judeţul a ajuns la 1376 de îmbolnăviri de la debutul pandemiei, reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis luarea unor măsuri care să prevină, pe cât se poate, transmiterea virusului în timpul utilizării bancomatelor. Concret, unităţile bancare vor fi obligate ca, în cel mai scurt timp, să pună aparate cu dezinfectanţi la fiecare ATM din judeţ.

"Având în vedere riscul considerabil de infectare prin accesarea de mai multe persoane a bancomatelor, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă desfăşurate astăzi, 3 august, s-a decis ca la fiecare aparat automat bancar să fie montate dispensere cu dezinfectant pentru mâini, precum şi obligativitatea informării persoanelor cu privire la dezinfectarea mâinilor înainte şi după utilizarea acestora. De asemenea, unităţile bancare trebuie să desfăşoare periodic operaţiuni de dezinfectare a bancomatelor", spune prefectul Leonard Dimian.

Pe lângă această nouă regulă, prefectul Buzăului a punctat din nou necesitatea de a respecta cu stricteţe măsurile minime de protecţie cum sunt purtarea măştii de protecţie în spaţiile închise şi în spaţiile deschise aglomerate, păstrarea distanţării fizice şi dezinfectarea mâinilor.

Leonard Dimian a declarat: "Depinde de fiecare dintre noi să prevenim îmbolnăvirea. Prin respectarea unor măsuri minime de igienă, de distanţă socială, putem sta departe de patul de spital şi îi putem proteja pe cei dragi. Măsurile de protecţie luate de fiecare dintre cetăţenii judeţului pot respinge măsurile coercitive şi limitează răspândirea îmbolnăvirilor. Fiţi responsabili, stimaţi buzoieni, daţi dovadă de precauţie! Trebuie să facem un efort comun pentru a ne sprijini reciproc, astfel încât să reducem cât mai mult riscul de infectare cu SARS CoV-2".

Apelul prefectului vine după ce la finalul săptămânii a vorbit inclusiv despre cazurile de îmbolnăvire din cercul său de prieteni şi apropiaţi cerând inclusiv forţelor de ordine controale mai stricte cu aplicarea sancţiunilor în rândul celor care nu respectă măsurile impuse pentru prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2.

"Cheia succesului misiunii noastre de a scădea ritmul infectării este comportamentul responsabil al fiecăruia dintre noi, locuitori ai acestui judeţ. Este importantă şi componenta controalelor şi amenzilor pe care instituţiile competente le aplică, dar toate acestea sunt insignifiante dacă nu există, la nivelul cetăţenilor, convingerea că în faţa unui virus care a afectat întreaga lume trebuie să ne protejăm în fiecare clipă. În jurul nostru se infectează zilnic zeci de oameni, sunt internaţi la ATI pacienţi în stare gravă, am atins capacitatea maximă de ocupare în spitalele suport COVID, înregistrăm decese ale cunoscuţilor noştri, unele societăţi sunt nevoite să îşi suspende activitatea pentru că au devenit focare de Coronavirus. Nu este de glumit, oameni buni! Respingeţi încercările din ce în ce mai numeroase de a nega existenţa virusului, nu renunţaţi la a vă proteja pentru că o faceţi în defavoarea voastră! Am peste 20 de cunoscuţi, unii dintre ei prieteni foarte buni, care au fost victimele virusului şi care suferă şi în acest moment efectele sale. Haideţi să fim responsabili, numai aşa ne putem proteja pe noi şi pe cei dragi!", a transmis prefectul Leonard Dimian buzoienilor.

Tot la finalul săptămânii trecute s-a decis ca toţi buzoienii să poarte mască de protecţie şi în spaţiile din exterior aglomerate astfel că cei care nu au respectat această măsură au fost deja sancţionaţi.

" Echipele mixte de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală şi a prevederilor legale în vigoare. În cadrul acţiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 57 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 26 de sancţiuni la Legea 61/1991 în context Covid-19. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 14.700 lei", informează Prefectura Buzău.

Buzăul a raportat în ultimele 24 de ore 12 noi cazuri de COVID-19 astfel că judeţul a ajuns la 1376 de îmbolnăviri de la debutul pandemiei. Cel mai mare număr de infectări a fost înregistrat în luna iulie, adică mai mult de jumătate din totalul confirmărilor din martie şi până în prezent. Dacă pe 1 iulie, Direcţia de Sănătate Publică raporta 583 de cazuri de la începutul pandemiei, în ultima zi a lunii numărul total al persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a ajuns la 1303. În tot acest timp, Buzăul a depăşit alte opt judeţe la numărul total al cazurilor COVID-19, ceea ce a făcut ca judeţul să se claseze la finalul lunii iulie pe locul 10 în topul naţional după ce pe 1 iulie se clasa pe locul 18. Deocamdată în judeţ nu sunt impuse măsuri de carantină, însă specialiştii epidemiologi vorbesc despre o transmitere comunitară accentuată, fapt care, de exemplu, pe belgieni i-a determinat să includă şi Buzăul pe lista celor 24 de judeţe pentru care impune automat carantina şi testarea obligatorie la sosirea în Belgia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

24 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8722
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1883
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5207
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3309
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2556

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie