Prefectura Capitalei a realizat un ghid de prevenţie împotriva COVID-19 în magazine

S.B.
Miscellanea / 08 aprilie

Prefectura Capitalei a realizat un ghid de prevenţie împotriva COVID-19 în magazine

Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti a realizat un ghid de bune practici privind aplicarea de către magazine a măsurilor de prevenire a răspândirii a coronavirusului, după consultări cu asociaţiile de retaileri, reţelelor comerciale şi reprezentanţi ai primăriilor de sectoare ale Capitalei, informează news.ro.

Astfel, printre măsuri se numără afişarea la intrarea în magazin, la loc vizibil, a unui însemn în care să fie menţionat numărul maxim de clienţi care pot fi prezenţi simultan în acel magazin. Pentru a calcula numărul maxim de clienţi va fi făcută o raportare la cota de maximum 7 metri pătraţi per client, pentru magazinele mari, de tip mall, supermarket, hypermarket sau prin raportare la obligaţia asigurării distanţării de 2 metri între clienţi, pentru magazinele mici şi mijlocii. Mai există şi sugestia ca în vederea evitării aglomerării să fie limitat numărul de coşuri sau cărucioare disponibile la numărul maxim de clienţi care pot fi în acelaşi timp în magazin.

"Părţile au ajuns la un acord asupra modului în care poate fi asigurată în mod optim respectarea măsurilor de prevenire a formării aglomerărilor în interiorul magazinelor, măsuri prevăzute în Hotărârea CMBSU nr 19 din 27.03.2021. În urma discuţiilor a reieşit necesitatea de a informa clienţii, de a asigura flexibilitate comercianţilor în aplicarea măsurilor şi de a menţinere un dialog constant între comercianţi şi autorităţi", arată un comunicat de presă al Prefecturii Capitalei.

Prin urmare, toate părţile care au participat la consultări au stabilit prin consens următoarele acţiuni ca fiind bune practici la nivelul comercianţilor:

"- Afişarea la intrarea în magazin, la loc vizibil, a unui afiş în care să fie menţionat numărul maxim de clienţi care pot fi prezenţi simultan în acel magazin. Afişul trebuie să fie cel puţin de mărime A4 şi caracterele să fie suficient de mari pentru a fi vizibile de la distanţă. Este propus următorul text: «Pentru a putea respecta regula distanţării fizice, în acest magazin pot fi prezenţi simultan .... clienţi».

- Modul de calcul pentru numărul maxim de clienţi va fi făcut prin raportare la cota de max 7m.p.- client pentru magazinele mari, de tip mall, supermarket, hypermarket sau prin raportare la obligaţia asigurării distanţării de 2m între clienţi pentru magazinele mici şi mijlocii.

- Fiecare magazin va trebui să dispună măsurile necesare pentru a evita aglomerarea. Măsurile dispuse sunt la alegerea fiecărui operator economic, acesta putând să evalueze concret situaţia şi să decidă. Printre măsurile sugerate sunt: (i) limitarea numărului de coşuri sau cărucioare disponibile la numărul maxim de clienţi care pot fi simultan în magazin, (ii) asigurarea contorizării electronice sau (iii) asigurarea contorizării mecanice sau orice alt mijloc pe care operatorul economic îl consideră eficient şi potrivit situaţiei proprii.

La atingerea limitei de clienţi, operatorul va opri accesul clienţilor în magazin, urmând a permite accesul pe măsura eliberării capacităţii", potrivit documentului.

Sursa citată precizează că documentul va fi adus la cunoştinţa tuturor operatorilor economici prin afişare pe site-ul Instituţiei Prefectului din Municipiul Bucureşti.

La consultări, în vederea elaborării acestui ghid, au partipat: Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti (IPMB), Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR), Asociaţia Naţională a Comercianţilor Mici şi Mijlocii din România (ANCMMR), Organizaţia Patronală a Retailerilor din România (RORETAIL), Asociaţia Investitorilor de Real Estate din România (AREI) şi reprezentanţi ai primăriilor sectoarelor din Bucureşti, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Acest prefect cred ca este un PREFECT mai PROST ca si PERFECTUL SIMPLU.Bai nea CAISA,dar pe CETATENI de ce nu i-ai chemat la aceasta intrunire sa vezi ei ce parere au despre VIATA lor.Dupa ce ati umplut locurile in care se vaccineaza cetatenii cu o IMBULZEALA nemaivazuta de zici ca sta lumea la coada la cafea ca pe timpul lui CEAUSESCU,acum vreti sa vedeti BULUCURI de cetateni si in fata SUPERMARKETURILOR si HYPERMARCHETURI. Cred ca acum inteleg ROMANII de ce BASESCU a desfiintat micile MAGAZINE alimentare de CARTIER. Pai acele MICI MAGAZINE apartineau unor mici investitori Romani si trebuiau adusi STRAINII ca sa duca banii peste GRANITA.ROMANI. Daca puteti si aveti posibilitatea sa va aprovizionati de la MAGAZINE mici de cartier,SABOTATI SUPERMARKETURILE si HYPERMARKETURILE si lasati-l pe aces PREFECT sa se plimbe singur prin SUPERMARKETURI.Cu siguranta in ORASELE mici si in zona RURALA,acest BOICOT se poate face foarte bine.Domane IARTAI ca nu stiu nici ce FAC si nici ce SPUN.!

  prin masurile cu magazinele vor sa spuna ca masca e inutila? ca nu le imteleg altfel.

  1. Ai auzit de cozile foamei la intrarea in magazin? Asta se va întâmpla - muți practic aglomerația din interior in exterior, va rezulta o tyziganie de nedescris.

   Omul venit la magazin, care nu va putea intra, se va așeza la o coadă sinistră, a totalitarismului mondial și se va simți ca în Coreea de Nord, pe banii lui.

   Cozile la mâncare sunt SINISTRE oriunde in lume și fac parte, probabil, din "noua normalitate" de care vorbea robotul sinistru Iohannis. 

  Vor rezulta cozile foamei la intrare, ca la americani, iar lumea se va calca efectiv în picioare ca la fiecare coada românească - Posta, ANAF, DITL, promoție de tigai și alte locuri unde se omoară românul...

  Cei care până acum nu puteau ajunge in magazin până la ora 18 vor avea o noua problema, blocarea accesului în magazin sau lipsa coșurilor din cauza hitleriștilor care conduc abuziv aceasta țară. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro