Prejudiciu de 400.000 de lei adus bugetului asigurărilor sociale de sănătate de un medic pediatru

ANA FELEA
Miscellanea / 23 noiembrie

Prejudiciu de 400.000 de lei adus bugetului asigurărilor sociale de sănătate de un medic pediatru

Trei persoane care îşi desfăşurau activitatea într-un cabinet medical din judeţul Buzău sunt cercetate pentru infracţiuni de înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual şi uz de fals după ce ar fi întocmit documente false conform cărora ar fi acordat peste 11.200 de servicii medicale pentru circa 2.270 de pacienţi, fără ca acesta să se fi efectuat în realitate. Este vorba despre un medic pediatru, asistenta lui şi contabila care îşi desfăşurau activitatea într-un cabinet din oraşul Pogoanele.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău a anunat că poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au efectuat luni dimineaţp 4 percheziţii în municipiile Buzău şi Bucureşti, respectiv în oraşul Pogoanele, la sediul profesional şi locuinţele unor cadre medicale şi personal auxiliar al unui cabinet medical.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 - 2019, un bărbat în vârstă de 78 de ani, din Bucureşti, în calitate de medic la un cabinet medical din Pogoanele, împreună cu alţi doi angajaţi ai cabinetului medical, ca urmare a derulării unor contracte având ca obiect furnizarea serviciilor medicale în asistenţă medicală de specialitate din ambulatoriu, ar fi întocmit în fals registre şi alte înscrisuri, din care rezulta că ar fi acordat 11.269 servicii medicale pentru 2.272 de pacienţi, fără ca acestea să se fi efectuat în realitate", se arată în comunicatul emis de IPJ Buzău.

De asemenea, deşi serviciile medicale nu ar fi fost efectuate în realitate, medicul ar fi introdus în platforma informatică aferentă asigurărilor de sănătate datele informatice din care rezulta că serviciile au fost acordate pacienţilor respectivi.Ulterior, ar fi întocmit şi transmis lunar, în vederea decontării, factura însoţită de formularele de raportare privind serviciile detaliate acordate pacienţilor.

Prejudiciul cauzat bugetului asigurărilor sociale de sănătate este de aproximativ 400.000 de lei. În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor laptopuri, mai multe înscrisuri şi documente.

"În baza mandatelor de aducere, trei persoane cu vârste cuprinse între 47 şi 78 de ani, din Buzău şi Bucureşti, au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri.În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual şi uz de fals", informează reprezentanţii IPJ Buzău.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro