PREMIERĂ ÎN ULTIMII 30 DE ANI45 de studenţi - exmatriculaţi de la Facultatea de Drept

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 3 martie 2021

Ei au fraudat, prin intermediul whatsapp, examenele din sesiunea de iarnă Studenţii respectivi erau în primul an de studii juridice

Marian Preda, rectorul Universităţii Bucureşti, a anunţat, ieri, că validează decizia de exmatriculare a celor 45 de studenţi de la Facultatea de Drept, care au fraudat examene din sesiunea de iarnă, luată de Consiliul Facultăţii.

"Este o situaţie care a suscitat atenţia întregii opinii publice şi cred că este momentul să vin cu o serie de clarificări. Am analizat cu mare atenţie propunerea de exmatriculare pe care am discutat-o şi cu colegii mei prorectori. Am citit memoriul studenţilor în discuţie. Dovezile care stau la baza deciziilor arată fără niciun dubiu că studenţii au încălcat regulamentul facultăţii în repetate rânduri. Avem şi mărturiile unor studenţi. În consecinţă, Consiliul Facultăţii a votat cu largă majoritate propunerea de exmatriculare. Nu aş vrea să trecem uşor peste componenta morală a situaţiei cu atât mai mult cu cât studenţii sunt cei care vor înfăptui justiţia în viitor. Validez propunerea de exmatriculare ca urmare a fraudei constatate de Consiliul Facultăţii de Drept. Pentru fraudarea examenelor nu există decât o singură consecinţă: exmatricularea. Voi solicita nu doar colegilor de la Drept, ci colegilor din lumea academică să propună, să discute şi să implementeze măsuri în mai multe aspecte. Niciun soft nu poate suplini integritatea şi moralitatea persoanei. În perioada următoare demarez ample consultări cu studenţii astfel încât vocea lor să ne conducă spre cele mai bune decizii pentru universitate. Cred că trebuie să supervizăm mai bine procesul de evaluare a profesorilor de către studenţi", a declarat rectorul Marian Preda.

Amintim că săptămâna trecută a apărut în mass-media informaţia conform căreia 49 de studenţi din anul I de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti au fost propuşi pentru exmatriculare pe motiv de fraudare a mai multor examene.

"Este şocant să constatăm un asemenea fenomen, e cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistraţi, avocaţi, jurişti, profesionişti ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor iniţiale o asemenea încălcare a acestor principii", a declarat atunci Răzvan Dincă, decanul Facultăţii de Drept.

Consiliul Facultăţii de Drept şi decanul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti a înaintat, vinerea trecută, rectorului Universităţii Bucureşti, propunerea de exmatriculare a 45 de studenţi din anul I, pentru fraudarea unor examene din sesiunea din februarie.

"Studenţii pentru care s-a propus exmatricularea au conlucrat pe grupuri de comunicare Whatsapp, în paralel cu desfăşurarea examenelor online supravegheate audio/video de profesorii titulari. Scopul conlucrării a fost identificarea răspunsurilor şi rezolvarea împreună a subiectelor de la unele dintre examenele scrise susţinute online în luna februarie 2021", au transmis reprezentanţii Universităţii Bucureşti, printr-un comunicat de presă.

Ei au arătat că în şedinţa de joia trecută a Consiliului Facultăţii de Drept au fost discutate sesizările, s-au examinat probele şi au fost ascultaţi toţi studenţii care au dorit să îşi exprime punctul de vedere privind acuzaţiile care li se aduc, iar vineri membrii Consiliului au adoptat cu o largă majoritate propunerea de exmatriculare a celor vinovaţi.

În conformitate cu Regulamentul privind activitatea profesională a studenţilor, decanul Facultăţii de Drept va anula rezultatele obţinute de studenţii în cauză la examenele pentru care s-a dovedit implicarea lor în fraudă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cand ma gandesc ca acesti mici infractori ar fi putu ajunge "preacinstiti" magistrati, ma ia groaza.

    Cum sa imparta dreptatea cand lor le lipseste corectitudinea? Basca incompetenta izvorata din lipsa cunoasterii!

    Oare cati asemenea fosti studenti, acum magistrati preacinstiti si preacuviosi, avem in sistem? 

    1. Mulți. La fel de mulți medici, ingineri, economiști etc.

      E sport național. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro