PREMIERUL ADRIAN NĂSTASE: Ministrul Brînzan trebuie să clarifice aspectele legate de pierderea finanţării oferite de SUA

Ziarul BURSA #Politică / 15 iulie 2004

Premierul Adrian Năstase i-a cerut ministrului Sănătăţii, Ovidiu Brînzan, să clarifice toate aspectele legate de pierderea finanţării din partea Statelor Unite ale Americii.

"L-am rugat pe domnul Brînzan să clarifice aceste aspecte şi mi s-a părut că este firesc să dea anumite explicaţii pentru ceea ce s-a petrecut în zona sa, de care sigur că este responsabil", a declarat, miercuri, primul-ministru la finalul celei de a doua Conferinţe Ministeriale a Procesului de Cooperare Dunăreană. Şeful Guvernului a afirmat că în cursul zilelor următoare va dispune de situaţia exactă a ceea ce s-a întîmplat în acest caz şi de nivelul la care au apărut disfuncţiile.

Adrian Năstase a subliniat că acest caz va trebui "să fie învăţătură de minte" în analizarea oportunităţilor de finanţare, în condiţiile în care "forţa unui guvern responsabil este aceea de a utiliza cît mai bine resursele disponibile".

"Vreau să vă asigur că şi în acest caz, şi în altele, doresc să pun la punct toate lucrurile, să le clarific, în aşa fel încît să nu existe nici un fel de ambiguitate în legătură cu ceea ce este de făcut în continuare şi mai ales să nu mai lăsăm ca astfel de lucruri să se întîmple atunci cînd există o oportunitate de a folosi nişte bani pentru anumite proiecte importante pentru noi", a mai spus premierul Adrian Năstase, citat de Rompres.

Reamintim că ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Michael Guest, a luat decizia retragerii fondurilor în valoare de 400.000 de dolari oferite iniţial Ministerului Sănătăţii pentru combaterea corupţiei, potrivit unor precizări făcute luni de Ambasada SUA la Bucureşti.

"Ministrul însuşi în repetate rînduri a refuzat să răspundă la telefoane sau scrisori ale ambasadorului Guest. Ambasadorul SUA a decis în cele din urmă să retragă aceste fonduri, neavînd garanţia angajamentului ministrului Sănătăţii de a lua măsuri ferme pentru combaterea corupţiei", a precizat Ambasada SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro