Premierul Ciucă a discutat cu reprezentanţii ANEIR despre problematica reducerii deficitului balanţei comerciale

V.G.
Politică / 31 octombrie 2022

Premierul Ciucă a discutat cu reprezentanţii ANEIR despre problematica reducerii deficitului balanţei comerciale

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, astăzi, la Palatul Victoria, cu delegaţia Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), din care au făcut parte reprezentanţi ai societăţilor comerciale membre ANEIR şi structurilor asociative membre ale Consiliului de Export al României, transmite News.ro.

Principală tema abordată la întrevedere a fost problematica reducerii deficitului balanţei comerciale, în contextul în care deficitul comercial pe primele 8 luni din 2022 a crescut cu 7,381 miliarde euro, la 22 miliarde de euro, pe fondul unei majorări puternice a costului cu resursele energetice şi a sancţiunilor impuse Federaţiei Ruse.

În cadrul discuţiilor, premierul a subliniat preocuparea Executivului de a susţine producătorii români şi categoriile vulnerabile de cetăţeni şi a amintit că România va fi a şasea beneficiară din UE a fondurilor alocate prin REPowerEU, planul Comisiei Europene menit să asigure independenţa Europei faţă de combustibilii fosili din Rusia şi să accelereze tranziţia verde, a transmis Guvernul.

Principalele aspecte semnalate de mediul privat au vizat nevoia de sprijin pentru promovarea exportatorilor români, derularea unor mecanisme care să le permită păstrarea şi creşterea competitivităţii pe pieţele europene, precum şi rezilienţa economică, prin asigurarea lanţurilor locale de aprovizionare cu materie primă.

"Prioritatea Guvernului în toată această perioadă a fost protejarea cetăţenilor şi economiei de efectele crizelor pe care le traversăm. Pachetele guvernamentale 'Sprijin pentru România' vor continua să fie implementate, dar şi îmbunătăţite, în urma întâlnirilor pe care le avem cu mediul de afaceri. Sunt convins că noua Agenţie Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior va reuşi să ofere suportul necesar companiilor româneşti exportatoare pentru a-şi dezvolta afacerile pe pieţele europene şi internaţionale. Totodată, perspectivele oferite de aderarea noastră la Schengen şi OCDE vor deschide noi oportunităţi pentru întreprinzătorii noştri, pe care suntem pregătiţi să-i susţinem în continuare", a declarat Nicolae Ciucă.

Alături de premierul Nicolae Ciucă, la întâlnire au participat şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mircea Abrudean, Secretarul General al Guvernului, Marian Neacşu, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin Cadariu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, precum şi secretarul de stat Dan Drăgan, din cadrul Ministerului Energiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro