Premierul, invitat în plenul Parlamentului

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 11 august 2020

Premierul, invitat în plenul Parlamentului

Planurile Guvernului privind deschiderea noului an şcolar şi organizarea alegerilor locale, precum şi măsurile luate pentru limitarea răspândirii epidemiei vor fi prezentate, mâine, în plenul Parlamentului, de premierul Ludovic Orban.

Birourile Permanente Reunite au stabilit, ieri, ca şeful Guvernului să prezinte în faţa deputaţilor şi senatorilor toate lămuririle necesare în legătură cu temele de discuţie de mai sus.

Amintim că în 27 iulie, preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, i-au trimis premierului Ludovic Orban o scrisoare prin care îi cereau să prezinte un raport, care să fie dezbătut cu prioritate, cu privire la temele respective.

În legătură cu organizarea alegerilor locale, Ludovic Orban a precizat ieri: "La nivelul actual de cazuri zilnice, care s-au înregistrat în ultimele două săptămâni, se pot organiza alegerile, iar odată cu adoptarea regulilor de desfăşurare a campaniei de organizare a votului care să reducă la maximul riscul de răspândire, nu există niciun fel de problemă în ceea ce priveşte desfăşurarea alegerilor. Au fost în Polonia, de exemplu, care a avut alegeri prezidenţiale, Croaţia care a organizat alegeri parlamentare, sunt ţări care şi-au organizat alegerile şi unde organizarea alegerilor nu a dus la o creştere a numărului de infectări, cu condiţia ca toţi candidaţii, toţi activiştii partidelor şi în general cetăţenii să respecte regulile de protecţie sanitară".

Este pentru a treia oară, de la ridicarea stării de urgenţă, când şeful Guvernului este invitat în Parlament. În 18 mai, premierul Ludovic Orban a prezentat un raport privind programul de relansare economică, dar în realitatea dezbaterea s-a axat pe măsurile luate de Guvern în timpul stării de urgenţă.

În 6 iulie, Ludovic Orban a explicat, în plenul Camerei Deputaţilor, modul în care s-au derulat achiziţiile publice în starea de urgenţă şi starea de alertă, în condiţiile scandalului Unifarm. La începutul lunii trecute, Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa că Adrian Ionel Eugen, directorul companiei publice Unifarm SA este acuzat de luare de mită, în speţă 760.000 euro, pentru un contract de achiziţie a echipamentelor de protecţie împotriva infectării cu virusul Covid-19 (250.000 de combinezoane şi 3 milioane de măşti chirurgicale), contract încheiat în cursul lunii martie. Dezbaterile au avut loc la solicitarea grupului parlamentar al PSD, iar premierul a declarat că subiectul pentru care a fost invitat nu are legatură cu activitatea sa de şef al Guvernului, menţionând că se încearcă crearea unei legături ¢inexistente¢ între el şi cercetarea unei instituţii a statului.

Ludovic Orban a susţinut că "hoţul, adică PSD, strigă hoţii" şi a menţionat că ¢orice încercare de a arunca cu noroi în direcţia sa, prin ventilator, este sortită eşecului¢.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

23 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9257
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4639
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6702
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.5622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro