Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Premierul palestinian îndeamnă la boicotarea planului de pace american în Orientul Mijlociu

B.B.
Internaţional /

Mohammad Shtayyeh (sursă foto: Twitter)

Mohammad Shtayyeh (sursă foto: Twitter)

Premierul palestinian Mohammad Shtayyeh a îndemnat luni comunitatea internaţională să boicoteze planul de pace american în Orientul Mijlociu, pe care palestinienii îl consideră prea proisraelian şi pe care preşedintele american Donald Trump urmează să-l prezinte luni, la Washington, premierului israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu şi rivalului său în alegerile legislative de la 3 martie Benny Gantz, relatează AFP.

Acest plan corespunde, denunţă palestinienii, atât unei anexări de către Israel a Văii Iordanului şi coloniilor israeliene din Cisiordania ocupată, cât şi recunoaşterii oficiale a Ierusalimului drept doar capitala Israelului.

Preşedintele american Donald Trump urmează să-l primească luni pe "prietenul" său Netanyahu la Washington pentru a-i prezenta acest plan pe care premierul în exerciţiu l-a catalogat drept "istoric".

"Îndemnăm comunitatea internaţională să nu se asocieze (planului american) pentru că acesta contravine dreptului internaţional, iar drepturile palestinienilor nu sunt de vânzare", a declarat liderul palestinian.

"Acest plan vizează să-l protejeze pe Trump de destituire şi să-l protejeze pe Netanyahu de închisoare. Acesta nu este un plan de pace pentru Orientul Mijlociu", a denunţat premierul palestinian înaintea reuniuniisăptpmânale a Guvernului său.

Reacţia internaţională faţă de planul american este incertă.

Uniunea Europeană (UE) urmează să-şi reafirme susţinerea faţă de soluţia "cu două state" - adică un stat palestinian viabil la acre aspiră palestinienii, Palestina, şi Israelul - declară doi diplomaţi europeni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS