Premii în valoare de 9.000 de dolari în cadrul primei ediţii a Huawei Watch App Developer Contest 2021

Comunicate de presă / 12 octombrie

Premii în valoare de 9.000 de dolari în cadrul primei ediţii a Huawei Watch App Developer Contest 2021

Huawei România a dat startul primei ediţii a CEE&Nordic Huawei HarmonyOS Developer Contest, împreună cu Universitatea Politehnică din Bucureşti în cadrul evenimentului HarmonyOS Experience Day. Concursul îşi propune să atragă tinere talente în domeniul dezvoltării aplicaţiilor pentru ceasuri inteligente şi să susţină crearea unor experienţe digitale inovatoare care să se potrivească la încheietura mâinii. Studenţii programatori se pot înscrie în competiţie până pe 16 octombrie 2021, conform unui comunicat remis redacţiei.

Concursul se adresează studenţilor programatori de aplicaţii cu vârsta peste 18 ani din România şi Polonia, iar organizatorii oferă premii în bani de până la 9.000 de dolari. Un laborator HarmonyOS este înfiinţat la Facultatea de Automatică şi Calculatoare de la Universitatea Politehnica, unde studenţii pot testa aplicaţiile pe care le-au proiectat pe cele 8 ceasuri Watch 3 disponibile. Aplicaţiile premiate vor fi împărţite în două categorii, iar pe lângă premiile în bani, studenţii programatori vor descoperi beneficii valoroase, cum ar fi instrumente de dezvoltare şi workshop-uri, asistenţă şi mentorat de la experţi Huawei şi posibilitatea ca aplicaţiile câştigătoare să fie incluse în HUAWEI AppGallery.

"Cred că viitorul dezvoltării aplicaţiilor constă în nivelul de multi-experienţă pe care acestea îl pot oferi. Extinderea dezvoltării aplicaţiilor mobile pentru tehnologii precum AI, Cloud, Wearable, IoT poate atinge acest nivel şi dorim să încurajăm potenţialul studenţilor români în zona de programare. Prin Harmony Experience Day îi invităm, de asemenea, să participe la CEE & Nordic HarmonyOS Developer Contest, un concurs organizat în parteneriat cu Huawei Polonia ", a declarat George Zhang, CEO Huawei România.

"Facultatea de Automatică şi Calculatoare este o facultate care se adaptează la nevoile pieţei şi creşte odată cu creşterea industriei IT. Oferta de cursuri şi de laboratoare este permanent actualizată în raport cu noile evoluţii în tehnologie. Ne aflăm astăzi aici pentru a discuta despre astfel de evoluţii. Discutăm despre dezvoltarea de aplicaţii pe sisteme mobile. Dacă acum câţiva ani discutam doar de o serie limitată de aplicaţii de telefoane mobile, acum discutăm de aplicaţii pe telefoane, tablete, ceasuri şi alte dispozitive. Dezvoltarea de aplicaţii mobile este foarte importantă în contextul creşterii industriei IT din România şi, ca atare, este un pas pe care toţi studenţii noştri trebuie să îl facă şi este un pas către un viitor care va avea în mod cert o componentă mobilă foarte puternică", a spus prof. Dr. Ing. Mihnea Moisescu, Decanul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, UPB.

În cadrul evenimentului, Mustafa Mohsin, Inginer Tehnic Programator la Huawei, a oferit participanţilor mai multe detalii despre HarmonyOS, iar Julia Nagy, co-prezentator şi co-producător al emisiunii 24IT, a împărtăşit experienţa sa ca utilizator al acestui sistem de operare.

Ca parte a angajamentului Huawei România de a sprijini programatorii în curs de formare, gigantul tehnologic oferă o serie de workshop-uri, module de instruire şi cursuri pe site-ul web al concursului, un punct de pornire pentru ca programatorii români să-şi îmbunătăţească abilităţile pentru a se transforma în programatori certificaţi. Cei interesaţi pot participa şi finaliza aceste cursuri virtuale pentru a crea aplicaţii folosind kiturile HMS.

Aplicaţiile pot fi trimise în perioada 1 - 15 noiembrie. Câştigătorii vor fi anunţaţi la sfârşitul lunii noiembrie 2021, în urma unei evaluări interne, dar şi a opiniei juriului format din lideri din industrie şi profesori universitari din fiecare ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

26 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9476
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2587
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6280
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8750
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.8735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro