Presă: Acţiunile Mercedes-Benz au urcat în jur de 5%

A.F.
Companii / 23 februarie

Presă: Acţiunile Mercedes-Benz au urcat în jur de 5%

Acţiunile Mercedes-Benz au câştigat în jur de 5% joi, după ce producătorul german de automobile a depăşit aşteptările privind câştigurile din trimestrul patru şi a anunţat un nou program de răscumpărare de acţiuni, în pofida avertismentului privind riscurile "excepţionale" în anul următor, transmite CNBC.

Câştigurile din trimestrul patru înainte de dobânzi şi impozite (EBIT) au fost de 4,33 miliarde de euro, cu puţin peste aşteptările consensului, ducând suma pentru întregul an la 19,66 miliarde de euro.

Veniturile au crescut cu 2% în 2023, la 153,2 miliarde de euro, de la 150 de miliarde în anul precedent.

Grupul a anunţat şi un program suplimentar de răscumpărare de acţiuni în valoare de până la 3 miliarde de euro, acţiunile răscumpărate fiind ulterior anulate.

Cu toate acestea, Mercedes-Benz a avertizat că blocajele lanţului de aprovizionare pentru componentele critice rămân "un factor de risc semnificativ" şi a spus că "un grad excepţional de incertitudine" înconjoară evenimentele geopolitice şi politica comercială, în special sub forma conflictelor Rusia-Ucraina şi Orientul Mijlociu şi tensiuni între puterile occidentale şi China.

Compania vede o creştere constantă în 2024, pe măsură ce inflaţia şi costurile lanţului de aprovizionare scad, în timp ce rentabilitatea ajustată a vânzărilor pentru Mercedes-Benz Cars ar urma să scadă la un interval de 10% până la 12%, de la 12-14% în 2023.

Analiştii auto de la Jefferies au declarat într-o notă de joi că, deşi nu au existat surprize majore în câştiguri, politica de returnare a numerarului este "un semn de încredere şi în concordanţă cu poziţionarea premium/lux, în timp ce răscumpărarea va menţine creşterea profitului pe acţiune."

Preşedintele Mercedes-Benz, Ola Källenius, a declarat joi, pentru CNBC, că producătorul auto este bine poziţionat pentru a depăşi diferiţii factori macroeconomici negativi.

"Astăzi prezentăm cifre foarte puternice pentru Mercedes-Benz Cars şi într-adevăr un an remarcabil pentru divizia noastră de furgonete comerciale uşoare", a spus el.

Veniturile Mercedes-Benz Vans au crescut cu 18%, la 20,3 miliarde de euro, iar EBIT ajustat a crescut cu 59%, până la 3,1 miliarde de euro, în timp ce vânzările de vehiculei au crescut cu 8%, până la un record de 447.800 de unităţi.

Cu toate acestea, Källenius a remarcat că constrângerile de aprovizionare au avut un impact asupra companiei în a doua jumătate a anului 2023 şi vor continua să facă acest lucru în primul trimestru al anului 2024.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb