Presă: Autoritatea de transport a Suediei trebuie să găsească o modalitate de a trimite plăcuţe de înmatriculare către Tesla

A.F.
Internaţional / 28 noiembrie 2023

Presă: Autoritatea de transport a Suediei trebuie să găsească o modalitate de a trimite plăcuţe de înmatriculare către Tesla

Un tribunal din Suedia a decis luni că autoritatea de transport a ţării trebuie să găsească o modalitate de a trimite plăcuţe de înmatriculare către Tesla, care sunt blocate de lucrătorii poştali, a informat ziarul Aftonbladet, transmite Reuters.

Decizia vine la câteva ore după ce producătorul american de maşini electrice a dat în judecată agenţia şi postul de stat PostNord, deoarece lucrătorii poştali au încetat să livreze plăcuţe pentru noile sale maşini.

Lucrătorii PostNord s-au alăturat pe 20 noiembrie grevei menite să forţeze Tesla să semneze un contract colectiv pentru mecanici din Suedia, iar agenţia de transport a refuzat să livreze plăcuţele prin alte mijloace, spunând că este obligată contractual să folosească PostNord.

Cu toate acestea, tribunalul districtual Norrkoping a decis că agenţia trebuie să trimită plăcuţele la Tesla în termen de şapte zile sau să plătească o amendă de 1 milion de coroane suedeze (95.000 de dolari).

"Este corect că s-a luat o decizie, de partea revendicării Tesla", a declarat Johannes Ericsson, avocatul Tesla, pentru Aftonbladet.

Tribunalul districtual, agenţia de transport, Tesla şi avocatul acesteia nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Hotărârea este cea mai recentă întorsătură într-o bătălie dintre Tesla şi grupurile de muncă din Suedia.

Sindicatul IF Metall a pus mecanicii în grevă pe 27 octombrie, refuzând să ofere service pentru maşinile Tesla, deoarece compania nu ar accepta negocierile colective.

Membrii altor sindicate, inclusiv muncitorii portuari, electricienii şi personalul de curăţenie au luat măsuri ulterior, din simpatie.

Tesla are o politică de a nu semna contracte colective şi spune că angajaţii săi au condiţii la fel de bune sau mai bune decât cele cerute de IF Metall.

Sindicatul spune că este vital pentru modelul suedez al pieţei muncii ca toate companiile să aibă contracte colective.

Tesla, în dosarul său din instanţă, a numit decizia agenţiei de transport de a nu o lăsa să ridice plăcuţele de înmatriculare "un atac unic asupra unei companii care operează în Suedia".

Seko, sindicatul care a organizat lucrătorii PostNord, a declarat pentru Reuters că o soluţie uşoară pentru Tesla ar fi fost semnarea contractului colectiv de muncă cu IF Metall.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
hidroelectrica.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1247
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7677
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.4765

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb