Presă: Banca Mondială îşi consolidează sistemul de garanţii pentru a-şi tripla garanţiile anuale

A.F.
Internaţional / 29 februarie

Presă: Banca Mondială îşi consolidează sistemul de garanţii pentru a-şi tripla garanţiile anuale

Grupul Băncii Mondiale a anunţat miercuri că îşi va consolida structura de garanţii pentru împrumuturi şi investiţii, ca parte a obiectivului său de a-şi tripla garanţiile anuale la 20 de miliarde de dolari până în 2030, pentru a stimula investiţiile private în energie regenerabilă în ţările în curs de dezvoltare, transmite Reuters.

Reformele, anunţate în marja unei reuniuni a liderilor financiari ai G20 la Sao Paulo, Brazilia, vor muta toţi experţii în garanţii din toate unităţile de afaceri ale Băncii Mondiale într-o singură platformă.

Banca a spus că modificările, care vor începe la 1 iulie, vor oferi "o experienţă perfectă pentru clienţi şi un acces mai uşor la suita completă de garanţii".

Grupul Băncii Mondiale garantează în prezent împrumuturi şi contracte de investiţii în valoare de aproximativ 6,8 miliarde de dolari anual, în unităţile sale de afaceri, inclusiv Agenţia Multilaterală de Garantare a Investiţiilor (MIGA), International Finance Corp din sectorul privat şi principala sa divizie de creditare, Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Garanţiile includ asigurarea pentru riscurile de credit, riscurile politice, încălcarea contractului, restricţii valutare şi alte impedimente pentru investiţiile private în ţările în curs de dezvoltare.

Extinderea acestor garanţii este o componentă cheie a eforturilor băncii de a-şi extinde bilanţul şi de a creşte creditarea cu peste 150 de miliarde de dolari pe parcursul a 10 ani, pentru a ajuta la combaterea schimbărilor climatice şi a altor crize globale.

Schimbările anunţate miercuri sunt primele rezultate tangibile ale unui grup de directori de investiţii din sectorul privat, reunit anul trecut de preşedintele Băncii Mondiale, Ajay Banga, numit Private Sector Investment Lab, pentru a dezvolta idei pentru a atrage mai mult capital privat pentru energie curată şi alte investiţii în ţările în curs de dezvoltare.

Banca Mondială a spus că planul prevede simplificarea produselor de garantare într-un singur meniu cuprinzător, care să permită clienţilor să identifice şi să aleagă cu uşurinţă instrumentul care se potriveşte cel mai bine nevoilor lor.

O nouă abordare comună ar standardiza revizuirea garanţiilor, înlocuind un mozaic de diferite procese, reguli şi standarde care acum "îi împiedică potenţialul şi împiedică accesul clienţilor", a spus banca.

"Avem nevoie de resursele şi ingeniozitatea sectorului privat pentru a face faţă provocărilor globale majore. Prin consolidarea ofertelor noastre, simplificarea proceselor şi creşterea accesului, oferim un acces mai rapid şi mai uşor la garanţii pentru companii", a spus Banga într-un comunicat.

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb