PRESA DIN RUSIA

PRESA DIN RUSIA

Internaţional #Adevărul - prima victimă / 2 - 30 iulie

Actualizare Submarinul avansat cu propulsie nucleară soseşte pentru parada navală principală a Rusiei

Moscova-TASS-23.07.2022- Submarinul nuclear Severodvinsk, fregata Amiral Gorshkov şi marea navă de asalt amfibie Ivan Gren au sosit la Sankt Petersburg şi Kronshtadt pentru a participa la Parada Navală Principală a Rusiei, a informat astăzi Ministerul Apărării al Rusiei.

"La spectacolul static vor participa crucişătorul submarin Severodvinsk, fregata Amiral al Flotei Uniunii Sovietice Gorşkov şi marea navă de asalt amfibie Ivan Gren. Fregata Amiral al Flotei Uniunii Sovietice Gorşkov a şi-a luat deja locul între Palat şi Podurile Buna Vestire de pe râul Neva", a spus ministerul.

---

Actualizare 21:19- Rusia va stabili condiţii mai dure în cazul reluării discuţiilor cu Kievul

Mocova-TASS-20.07.2022- Rusia va propune condiţii mai dure atât din punct de vedere al fondului, cât şi al timpului, dacă vor fi reluate discuţiile cu Ucraina, a declarat Leonid Slutsky, liderul Partidului Liberal Democrat (LDPR) din Rusia şi membru al delegaţiei ruse la discuţiile cu Ucraina.

"Astăzi, condiţiile din partea noastră vor fi mai dure atât în ​​ceea ce priveşte demilitarizarea, cât şi denazificarea, mai dure în esenţă şi în timpul executării lor. Subliniez că acest lucru în cazul în care se va relua procesul de negociere", a spus Slutsky într-o conferinţă de presă.

"Până acum, oficialii de la Kiev nu şi-au arătat nicio dorinţă de a relua discuţiile", a adăugat el.

---

Actualizare 19:41- Duma de Stat l-a aprobat pe Manturov ca viceprim-ministru al Rusiei

Mocova-TASS-17.07.2022- Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, a votat pentru aprobarea lui Denis Manturov pentru funcţia de viceprim-ministru.

Membrii comitetului relevant pentru industrie şi comerţ al Dumei de Stat au recomandat în unanimitate Camerei inferioare să-l aprobe pe Manturov în şedinţa lor extraordinară de ieri.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a mărit anterior numărul de viceprim-miniştri de la zece la unsprezece prin ordinul său executiv. Unul dintre viceprim-miniştri este şi ministrul Industriei şi Comerţului. Pe 12 iulie, prim-ministrul Mihail Mişustin a prezentat candidatura lui Manturov la funcţia de viceprim-ministru.

---

Actualizare 19:17- Canada impune noi sancţiuni sectorului de petrol şi gaze din Rusia

Mocova-TASS-15.07.2022-Guvernul Canadei a impus o nouă rundă de sancţiuni împotriva sectorului petrolului şi gazelor din Rusia şi a industriei chimice, potrivit site-ului web al ministerului canadian de externe.

"Ieri, Canada a modificat în continuare regulamentele privind măsurile economice speciale pentru a interzice furnizarea a două servicii de producţie către industriile ruseşti de petrol, gaze, chimie şi producţie", se arată în document.

Potrivit documentului, cetăţenilor şi companiilor canadiene le este interzis să furnizeze o serie de servicii părţii ruse, inclusiv servicii legate de fabricarea produselor metalice fabricate, autovehicule, remorci şi semiremorci, produse informatice, electronice şi optice, echipamente electrice şi alte sectoare.

---

Actualizare 18:53- Putin se va întâlni cu liderul suprem al Iranului în timpul vizitei la Teheran

Mocova-TASS-13.07.2022- Preşedintele rus, Vladimir Putin, se va întâlni cu liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, în timpul călătoriei sale în Republica Islamică, a declarat astăzi ambasadorul Rusiei la Teheran, Levan Dzhagaryan.

"Ne aşteptăm ca Putin să se întâlnească cu liderul suprem al Republicii Islamice Iran, iar întâlnirile sale cu preşedintele Ebrahim Raisi şi cu preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan sunt, de asemenea, planificate", a spus trimisul rus.

Dzhagaryan a afirmat că are "cele mai mari aşteptări" ca schimbul de opinii cu privire la o gamă largă de probleme atât bilaterale, cât şi regionale ridicate de preşedinţii rus şi iranian la cel de-al şaselea Summit Caspic să fie continuat în timpul vizitei lui Putin.

---

Actualizare 10:35- Ottawa intenţionează să extindă sancţiunile anti-ruse

Mocova-TASS-11.07.2022- Global Affairs Canada a raportat sâmbătă că intenţionează să-şi extindă sancţiunile împotriva Rusiei.

"Onorata Melanie Joly, ministrul Afacerilor Externe, a anunţat astăzi că Canada intenţionează să impună noi sancţiuni în legătură cu Rusia", potrivit comunicatului. Ottawa va extinde restricţiile în ceea ce priveşte sectoarele de gaz, petrol şi producţie.

Vineri, autorităţile canadiene au extins sancţiunile împotriva Rusiei, adăugând pe listă 29 de persoane private şi 15 organizaţii, inclusiv Patriarhul Kirill al Moscovei şi al Întregii Rusii.

---

Actualizare 20:05- Serghei Lavrov: "Rusia nu are intenţia de a convinge SUA să reia contactele reciproce"

Mocova-TASS-08.07.2022- Iniţiativa de a opri contactele reciproce provine nu din Rusia, ci din Statele Unite şi aceasta este alegerea lor, iar Moscova nu are intenţia să se forţeze asupra Washingtonului, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, după participarea la o întâlnire a diplomaţilor de vârf ai G20.

"Nu noi am încetat contactele reciproce. Acest lucru a fost făcut de Statele Unite", a subliniat Lavrov. "Asta este tot ce pot spune. Nu alergăm după nimeni. Dacă nu vor să vorbească, este alegerea lor", a subliniat diplomatul Rusiei.

Referindu-se la rolul Indoneziei ca preşedinte al G20 şi, în general, pe scena internaţională, principalul diplomat al Rusiei a subliniat că conducerea indoneziană a deţinut "o poziţie responsabilă şi a înţeles importanţa construirii unui dialog în conformitate cu normele dreptului internaţional care a fost, în rândul său, bazat pe principiile egalităţii suverane".

---

Actualizare 13:12- Politician rus: "Legislatorul rus spune că Johnson s-a discreditat ca prim-ministru"

Mocova-TASS-07.07.2022- Valentina Matviyenko, preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse, a declarat că Boris Johnson s-a discreditat ca politician.

"Am văzut cu toţii că domnul Johnson a fost principalul şoim şi principalul rusofob în ultima vreme. < ... > S-a discreditat cu siguranţă în ochii propriilor cetăţeni ca prim-ministru, ca politician", a spus ea la o conferinţă.

Ea a spus că ţările occidentale, atunci când au impus sancţiuni Rusiei şi au trimis arme în Ucraina, nu s-au consultat cu proprii cetăţeni.

---

Actualizare 20:45- Lavrov critică acuzaţiile Ucrainei conform cărora armata rusă ar ataca oraşele ruseşti drept minciuni

Moscova- TASS-06.07.2022- Afirmaţiile Ucrainei conform cărora armata rusă îşi atacă propriile oraşe sunt minciuni, a declarat astăzi ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

"Într-un cuvânt, ei mint. Faptele sunt binecunoscute, Ministerul nostru al Apărării prezintă evenimentele zilnic", a subliniat el.

Ministrul rus de externe a mai spus că Occidentul ar trebui să-şi recunoască responsabilitatea pentru moartea civililor din Donbass şi Ucraina. "Ţările vestice cu siguranţă ar trebui să-şi recunoască responsabilitatea, indiferent de ceea ce spun preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski şi echipa sa", a subliniat înaltul diplomat rus.

---

Actualizare 19:15- Moscova lucrează la scenarii în cazul în care blocarea tranzitului către Kaliningrad continuă

Moscova- TASS-04.07.2022- Kremlinul speră că situaţia cu tranzitul mărfurilor către Kaliningrad va fi rezolvată, analizând între timp diverse scenarii în cazul în care blocada va continua, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Dmitri Peskov.

"Aşteptăm să se rezolve această situaţie. Sperăm să fie mai bine, dar, bineînţeles, gândim şi diverse scheme în cazul scenariului cel mai rău. Deci, deocamdată, nu vreau să detaliez, sperăm în continuare că un oarecare simţ va prevala", a spus Peskov.

Lituania a oprit anterior tranzitul feroviar şi auto al mărfurilor sub sancţiuni din regiunile ruseşti către regiunea Kaliningrad. Ministerul rus de Externe şi Kremlinul au declarat că acţiunile Lituaniei sunt ilegale şi contravin acordurilor internaţionale.

---

Actualizare 15:29- Kremlinul este încrezător că discuţiile cu privire la Ucraina se vor relua

Moscova- TASS-03.07.2022- Occidentul pariază în prezent pe continuarea războiului, Washingtonul nu îi permite Kievului să gândească sau să vorbească despre pace, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al prezidenţial rus, Dmitri Peskov.

"Acum este momentul în care ţările occidentale pariază pe continuarea războiului. Aceasta înseamnă că continuă momentul în care ţările occidentale, sub conducerea Washingtonului, nu le permit ucrainenilor să gândească sau să vorbească despre pace", a spus Peskov într-un interviu. cu canalul TV Rossiya-1 .

---

Actualizare 18:57- Şeful ONU regretă că războiul din Ucraina nu se concentrează pe acţiunile climatice

Londra-TASS-02.07.2022- Acţiunea climatică ar trebui să fie prioritatea principală pentru toate ţările din întreaga lume, în ciuda conflictelor regionale emergente, a declarat secretarul general al ONU Antonio Guterres într-un interviu pentru The Guardian publicat astăzi.

"Este atât de îngrijorător faptul că războiul din Ucraina a păstrat în mare măsură atenţia asupra acţiunii climatice. Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a aduce din nou problema climei ca cea mai importantă problemă din agenda noastră colectivă. Este mai mult decât planetă, specia umană este, de asemenea, în pericol", a spus Guterres.

---

Actualizare 14:20- Un atac aerian rusesc ucide până la 120 de militari ucraineni lângă Artemovsk

Moscova-TASS-02.07.2022- Forţele aerospaţiale ruse au folosit arme de înaltă precizie într-un atac aerian care a ucis până la 120 de militari ucraineni lângă Artemovsk, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul locotenent Igor Konaşenkov.

"Forţele aerospaţiale ruse au folosit arme de înaltă precizie pentru a efectua un atac aerian asupra bazei temporare a Batalionului I al Brigăzii 30 Mecanizate de lângă Artemovsk. Până la 120 de militari ucraineni au fost ucişi şi aproximativ 15 piese de echipament militar au fost distruse", a spus el.

---

PRESA DIN RUSIA (30.05.2022-01.07.2022)

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

11 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9090
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7494
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0470
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8036
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.2231

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro