PRESA DIN UCRAINA

PRESA DIN UCRAINA

Internaţional #Adevărul - prima victimă / 11 - 23 mai

Actualizare 14:34- Cadavrele a 87 de persoane găsite sub dărâmături după atacul aerian rusesc asupra Desnei

Kiev-Ukrinform-23.05.2022- Cadavrele a 87 de persoane au fost găsite sub dărâmături în urma unui atac aerian rusesc asupra satului Desna din regiunea Cernihiv, pe 17 mai.

"Astăzi am terminat lucrările la Desna. Din păcate, statisticile sunt următoarele: 87 de victime sub dărâmături la Desna. 87 de cadavre, victime ucise. În viitorul Ucrainei vor lipsi aceşti oameni", a spus preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos, relatează un corespondent Ukrinform.

---

Actualizare 18:53- Preşedintele Poloniei: "Este imposibil să revii la afaceri ca de obicei cu Rusia după Borodianka şi Mariupol"

Kiev- Ukrinform-22.05.2022- După Borodianka şi Mariupol, lumea nu trebuie să reînnoiască relaţiile cu Rusia de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.

"Nu trebuie să le permitem să fie un sunet gol. După Borodianka şi Maripol, nu trebuie să existe o revenire la politica de afaceri ca de obicei în relaţiile cu Rusia", a spus preşedintele Poloniei Andrzej Duda în timp ce ţinea un discurs în Rada Supremă a Ucrainei. în timpul vizitei sale la Kiev, relatează un corespondent Ukrinform.

---

Actualizare 17:19- Rachetă rusă a lovit districtul Pavlohrad din regiunea Dnipropetrovsk

Kiev- Ukriform-22.05.2022- Armata rusă a lansat o lovitură cu rachete în districtul Pavlohrad din regiunea Dnipropetrovsk.

Valentyn Reznichenko, şeful Administraţiei Militare Regionale Dnipropetrovsk, a scris acest lucru pe Telegram , relatează Ukrinform.

"Avem o grevă în districtul Pavlohrad. O rachetă a lovit râul Samara", a scris el.

Potrivit lui Reznichenko, nu au fost înregistrate victime. El a mai adăugat că "orcii au început să "denazifieze peştii ucraineni".

---

Actualizare 12:52- Armata ucraineană distruge aproximativ 29.050 de soldaţi ruşi şi 1.285 de tancuri

Kiev- Ukrinform-22.05.2022- Rusia a pierdut deja aproximativ 29.050 de militari în Ucraina (+200 în ultima zi).

Declaraţia relevantă a fost făcută de Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei pe Facebook , relatează un corespondent Ukrinform.

Între 24 februarie 2022 şi 22 mai 2022, pierderile totale în luptă ale inamicului au inclus şi 1.285 de tancuri (+7 în ultima zi), 3.141 de vehicule de luptă blindate (+25), 599 de sisteme de artilerie (+3), 201 de rachete cu lansare multiplă sisteme (+0), 93 sisteme de luptă antiaeriană (+0), 204 avioane (+0), 170 elicoptere (+1), 2.194 autovehicule şi rezervoare de combustibil (+16), 13 bărci/cuttere (+0) , 470 vehicule aeriene fără pilot (+8), 43 unităţi de echipamente speciale (+0). Un total de 107 rachete de croazieră inamice (+3) au fost doborâte.

---

Actualizare 10:44- Informaţiile britanice: Rusia îşi desfăşoară singura companie Terminator la Sievierodonetsk

Kiev-Ukrinform-22.05.2022- Potrivit datelor serviciilor secrete britanice, singura companie operaţională din Rusia de vehicule de sprijin pentru tancuri BMP-T Terminator a fost probabil dislocată pe axa Sievierodonetsk a ofensivei Donbas.

"Prezenţa lor sugerează că Gruparea Centrală de Forţe (CGF) este implicată în acest atac, care este singura formaţiune care acţionează cu acest vehicul. CGF a suferit anterior pierderi grele, fără a reuşi să pătrundă în estul Kievului în prima fază a invaziei." a postat Ministerul Britanic al Apărării pe Twitter .

---

Actualizare 18:46- Un pensionar în vârstă de 82 de ani a fost grav rănit într-o explozie cu muniţie cu dispersie în regiunea Dnipropetrovsk

Kiev- Ukrinform-21.05.2022- În districtul Kryvyi Rih, regiunea Dnipropetrovsk, un pensionar ucrainean în vârstă de 82 de ani a fost rănit când manipula muniţii cu dispersie. A fost dus la spital în stare critică.

Declaraţia relevantă a fost făcută de şeful Administraţiei Militare Regionale Dnipropetrovsk, Valentyn Reznichenko, pe Telegram , relatează un corespondent Ukrinform.

"Bărbatul în vârstă de 82 de ani a colectat şapte bombe din muniţii cu dispersie. Le-a adus acasă şi a încercat să le demonteze. Au explodat", a scris Reznichenko.

---

Actualizare 16:14- Cum vor fi cheltuiţi cei 40 de miliarde de la SUA

Kiev- Ukrinform-21.05.2022- Centrul pentru Comunicaţii Strategice şi Securitate Informaţională subliniază nevoile pentru care vor fi cheltuiţi cele 40 de miliarde de dolari alocate Ucrainei de către Statele Unite.

Centrul a publicat explicaţia pe canalul său Telegram .

"6 miliarde de dolari sunt destinate armelor, sprijinului de informaţii, instruirii şi alte asistenţe de securitate pentru Forţele Armate ale Ucrainei.

8,7 miliarde de dolari vor fi cheltuiţi pentru a reface stocurile de arme transferate în Ucraina.

3,9 miliarde de dolari vor fi folosiţi pentru a finanţa operaţiunile Comandamentului European, inclusiv sprijinul pentru informaţii.

11 miliarde de dolari sunt destinate armelor, echipamentelor militare şi de apărare pe care preşedintele american Joe Biden le va putea trimite în Ucraina printr-o procedură rapidă, fără un alt acord cu Congresul.

13,8 miliarde de dolari au fost aprobate pentru Departamentul de Stat al SUA. Cea mai mare parte a sumei va fi transferată către Fondul de Sprijin Economic pentru a ajuta Guvernul Ucrainei să-şi continue activitatea.

4,4 miliarde de dolari vor fi cheltuiţi pentru aprovizionarea cu alimente către Ucraina şi alte ţări.

---

Actualizare 13:44- Forţele ucrainene resping ofensiva rusă în regiunea Lugansk, în timp ce inamicul vizează Sievierodonetsk

Kiev- Ukrinform-21.05.2022- Misiunea cu care se confruntă forţele de apărare ale Ucrainei în regiunea Lugansk în acest moment reţine o forţă de invadare fără precedent. Există speranţa că contraofensiva Ucrainei poate fi lansată în zonă.

Şeful Administraţiei Militare Regionale Luhansk, Serhii Haidai , a abordat problema în timpul teletonului UArazom, relatează un corespondent Ukrinform.

"Sper cu adevărat că regiunea Luhansk îndeplineşte acum o misiune uriaşă, deoarece reţine un aflux nerealist de mare de trupe ruse, astfel încât forţele noastre să aibă timp să obţină armele mult căutate pe care le aşteptăm cu toţii, şi anume cu rază lungă de acţiune. artilerie care poate distruge echipamentele grele şi rezervele inamice", a spus şeful administraţiei.

---

Actualizare 11:03- Armata ucraineană a distrus aproximativ 28.850 de trupe inamice şi 1.278 de tancuri

Kiev- Ukrinform- 21.05.2022- Rusia a pierdut deja aproximativ 28.850 de militari în Ucraina (+150 în ultima zi).

Declaraţia relevantă a fost făcută de Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei pe Facebook , relatează un corespondent Ukrinform.

Între 24 februarie 2022 şi 21 mai 2022, pierderile totale în luptă ale inamicului au inclus şi 1.278 de tancuri (+15 în ultima zi), 3.116 vehicule de luptă blindate (+26), 596 de sisteme de artilerie (+0), 201 de rachete cu lansare multiplă sisteme (+1), 93 sisteme de luptă antiaeriană (+0), 204 avioane (+0), 169 elicoptere (+1), 2.178 autovehicule şi rezervoare de combustibil (+16), 13 bărci/cuttere (+0) , 462 vehicule aeriene fără pilot (+2), 43 unităţi de echipamente speciale (+0). Un total de 104 rachete de croazieră inamice (+1) au fost doborâte.

---

Actualizare 09:51- Agresiunea armată rusă afectează peste 662 de copii în Ucraina

Kiev- Ukrinform-21.05.2022- Un total de 232 de copii au fost ucişi şi 430 au fost răniţi în Ucraina de la începutul invaziei ruse.

Declaraţia relevantă a fost făcută de Procuratura Generală ucraineană pe Telegram , relatează un corespondent Ukrinform.

"În 21 mai 2022, peste 662 de copii din Ucraina au fost afectaţi de agresiunea armată rusă. Potrivit datelor procurorilor de minori, 232 de copii au fost ucişi şi peste 430 au fost răniţi", se arată în raport.

Aceste date nu sunt definitive, ele fiind investigate în zonele de ostilităţi, zone ocupate temporar şi eliberate.

---

Actualizare 18:40- Guvern Ucraina: "Jurnaliştii, mass-media printre principalele ţinte ale dictatorului rus"

Kiev- Ukrinform-20.05.2022- Guvernul rus se teme de libertatea ucrainenilor, motiv pentru care jurnaliştii şi mass-media sunt una dintre principalele ţinte ale lui Putin.

Ministrul Culturii şi Politicii Informaţionale Oleksandr Tkachenko a abordat problema pe Facebook .

"Putin este adesea comparat cu Hitler sau Stalin, deoarece implicaţiile acţiunilor sale sunt greu de subestimat chiar şi acum. Distrugerea cinică a naţiunii şi culturii ucrainene, lovituri deliberate asupra bisericilor şi templelor, ura isterică (şi istorică) faţă de toate lucrurile ucrainene şi cu atât mai mult - dragostea pentru libertate inerentă ucrainenilor. Guvernul rus nu doar urăşte libertatea, ci se teme de ea. De aceea jurnaliştii şi mass-media sunt una dintre principalele ţinte ale dictatorului rus", a scris ministrul.

---

Actualizare 17:21- Preşedintele Zelensky se întâlneşte cu preşedinţii ambelor Camere ale Parlamentului Irlandez

Kiev- Ukrinform-20.05.2022- Preşedintele ucrainean Volodymyr Zelensky s-a întâlnit cu preşedintele Camerei superioare a parlamentului irlandez Mark Daly şi cu preşedintele Camerei inferioare a parlamentului irlandez Sean Ó Fearghaíl şi a exprimat recunoştinţa Irlandei pentru sprijinul acordat.

Declaraţia relevantă a fost făcută de preşedintele ucrainean Volodymyr Zelensky pe Telegram , relatează un corespondent Ukrinform.

"Irlanda a ajutat Ucraina încă din primele zile ale războiului. Sunt recunoscător Preşedintelui Camerei Superioare a Parlamentului Irlandez Mark Daly şi Preşedintelui Camerei Inferioare a Parlamentului Irlandez Sean Ó Fearghaíl pentru vizita şi sprijinul lor pentru suveranitatea statului nostru! Este important să rămânem uniţi şi să continuăm să luptăm împreună împotriva tiraniei", a scris Zelensky.

---

Actualizare 18:00- Şaizeci şi trei de lovituri cu rachete: ruşii atacă şase regiuni în care nu au loc ostilităţi active

Kiev- Ukrinform- 19.05.2022- Invadatorii ruşi au lansat 63 de lovituri cu rachete asupra Ucrainei începând cu 10 mai, vizând infrastructura civilă şi militară din şase regiuni în care nu sunt în curs de desfăşurare focuri active.

Adjunctul şefului Departamentului Principal de Operaţiuni al Statului Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei, generalul de brigadă Oleksii Hromov a spus acest lucru în cadrul unui briefing la Centrul Media Ucraina-Ukrinform.

"Din 10 mai, Forţele Armate ale Federaţiei Ruse au lansat un total de 63 de lovituri cu rachete", a spus Hromov.

---

Actualizare 14:15- Premierul Italiei Draghi: "Doar Ucraina va decide ce pace să accepte"

Kiev- Ukrinform- 19.05.2022- Premierul Italiei Mario Draghi a declarat că numai Ucraina, nimeni altcineva, nu va decide ce condiţii de pace să accepte pe fondul agresiunii Rusiei.

"Italia se va mişca împreună cu partenerii săi europeni şi aliaţii săi pentru toate formele posibile de mediere. Dar Ucraina va decide ce pace să accepte, nimeni altcineva. Pacea [în Ucraina] fără Ucraina nu ar fi acceptabilă", a declarat Draghi, astăzi, în Senat, informează ANSA .

Potrivit acestuia, comunitatea internaţională trebuie să obţină o încetare a focului cât mai curând posibil pentru a opri agravarea crizei umanitare şi a reînnoi negocierile.

---

Actualizare 19:55- Preşedintele Zelenski propune prelungirea legii marţiale, a mobilizării generale pentru încă 90 de zile

Kiev- Ukrinform-18.05.2022- Preşedintele Volodymyr Zelensky propune extinderea legii marţiale şi a mobilizării generale pentru încă 90 de zile.

"Să prelungească legea marţială în Ucraina de la ora 05:30 pe 25 mai 2022, cu încă 90 de zile", se arată în proiectul de lege nr. 7389 publicat pe site-ul Parlamentului.

Totodată, conform proiectului de lege nr. 7390 , şeful statului propune prelungirea mobilizării generale din 25 mai cu încă 90 de zile.

---

Actualizare 18:15- Andriy Shevchenko devine primul ambasador al United24

Kiev-Ukrinform-18.05.2022- Andriy Shevchenko, fostul antrenor şi jucător al echipei naţionale de fotbal a Ucrainei, devine primul ambasador al United24 (u24.gov.ua).

"Andriy a câştigat o mare încredere în arena internaţională cu munca şi realizările sale sportive. Şi acum are o nouă misiune importantă - să povestească lumii despre evenimentele din Ucraina şi să-şi canalizeze autoritatea în creşterea ajutorului internaţional pentru ţara noastră. Sunt sigur vei reusi!" Preşedintele Volodymyr Zelensky a postat pe Telegram .

---

Actualizare 15:37- Zelenski: "Forţele ocupante au suferit pierderi pe care Rusia nu le-a văzut de zeci de ani"

Kiev- Ukrinform- 18.05.2022- Trupele ruse au suferit astfel de înfrângeri în Ucraina pe care Rusia nu le-a văzut de zeci de ani, iar mulţi ruşi influenţaţi de propagandă nu sunt încă conştienţi de cât de mari sunt pierderile lor.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus acest lucru într-o adresă video cu ocazia Zilei de Comemorare a Victimelor Genocidului Poporului Tătar din Crimeea, transmite Ukrinform.

"Forţele de ocupaţie au suferit deja astfel de înfrângeri în Ucraina, pe care Rusia nu le-a văzut în diferite războaie de zeci de ani. Otrăviţi de propaganda de stat, mulţi ruşi pur şi simplu nu sunt conştienţi de acest lucru. Nu vor să vadă cât de mari sunt pierderile lor - în diferite sensul cuvântului. Oameni, economie, cultură, viitor", a spus Zelensky.

---

Actualizare 19:00- Ucraina obţine noi dovezi ale atrocităţilor Rusiei în regiunea Harkov

Kiev-Ukrinform-17.05.2022- Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a interceptat un apel telefonic al unui militar rus care se lăuda cu tatăl său că a torturat prizonierii de guerra ucraineni şi că a bombardat aşezările paşnice din regiunea Harkov.

Asta arată serviciul de presă al SBU , transmite Ukrinform.

În apelul interceptat, militarul rus, care a făcut recent parte din forţele care încercau să avanseze prin regiunea Harkov, îi spune tatălui său: "Am capturat două persoane. Am tăiat urechea cuiva pentru că nu era dispus să vorbească. Ar fi putut fi mai rău: am fi putut să-l împuşcăm în cap sau să-l încadram cu un APC. Ei bine, cel mult, i-am fi putut tăia degetele."

---

Actualizare 17:04- Autobuzul de evacuare a fost atacat în regiunea Lugansk

Kiev-Ukrinform-17.05.2022- Un total de 73 de civili au fost evacuaţi astăzi din regiunea Lugansk, deşi unul dintre autobuzele de evacuare a fost sub focul inamicului.

Declaraţia relevantă a fost făcută de şeful Administraţiei Militare Regionale Luhansk, Serhii Haidai, pe Telegram , relatează un corespondent Ukrinform.

"La 17 mai 2022, un total de 33 de rezidenţi locali au fost evacuaţi din Lysychansk şi Sievierodonetsk, inclusiv şase copii. Autobuzul a intrat sub focul inamicului, deoarece ruşii încă bombardează autostrada. Au deschis focul cu sistemele Grad. Din fericire, toţi civilii au rămas nevătămaţi. Sunt în siguranţă acum. În plus, opt civili au fost evacuaţi din Vrubivka şi 32 din comunitatea Hirske", a scris Haidai.

---

Actualizare 14:55- Secretarul american al Trezoreriei cere Europei să sporească sprijinul financiar acordat Ucrainei

Kiev- Ukrinform-17.05.2022- Secretarul american al Trezoreriei, Janet L. Yellen, a cerut liderilor europeni să sporească sprijinul financiar acordat Ucrainei pe fondul agresiunii ruse.

"Cer sincer tuturor partenerilor noştri să ni se alăture pentru a spori sprijinul lor financiar pentru Ucraina. Eforturile noastre comune sunt esenţiale pentru a ne asigura că democraţia Ucrainei prevalează asupra agresiunii lui Putin", a declarat secretarul american al Trezoreriei, Janet L. Yellen, la Forumul Economic de la Bruxelles, informează Departamentul de Trezorerie .

---

Actualizare 07:56- Aviaţia rusă atacă instalaţiile industriale din Ucraina

Kiev- Ukrinform- 16.05.2022- Armata Federaţiei Ruse a folosit avioane pentru a trage asupra Zonei Operaţionale de Est şi a instalaţiilor industriale din adâncurile Ucrainei.

"De la ora 06:00 astăzi, inamicul nu încetează să desfăşoare operaţiuni ofensive în Zona Operaţională de Est. Inamicul şi-a concentrat principalele eforturi pe direcţia Doneţk. În direcţia Slobozhansky, încearcă să descurajeze ofensiva Forţelor de Apărare ale Ucrainei la nord de oraşul Harkov şi să le împiedice să ajungă la graniţa de stat a Ucrainei. Inamicul pregăteşte o ofensivă a forţelor adunate în zona Izium", a postat pe Facebook Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei .

Mai mult, avioanele ruseşti au tras asupra infrastructurii civile şi militare din Zona Operaţională de Est şi asupra instalaţiilor industriale din adâncurile Ucrainei.

---

Actualizare 11:11- Şeful Pentagonului, Reznikov, discută despre asistenţă suplimentară de securitate pentru Ucraina

Kiev- Ukrinform- 13.05.2022- Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a avut o conversaţie telefonică cu ministrul apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov. Părţile au discutat despre asistenţă suplimentară de securitate pentru Ucraina.

"Astăzi, am avut un alt telefon cu omologul meu ucrainean Oleksii Reznikov. Am discutat despre situaţia din estul Ucrainei şi am coordonat eforturile SUA şi internaţionale de asistenţă în materie de securitate pentru a ne asigura că ucrainenii au capacităţile de care au nevoie pentru a continua să contracareze agresiunea Rusiei", a postat Austin pe Twitter.

---

Actualizare 07:56- Zelenski spune că distrugerea spitalelor de către inamic este un gest barbar

Kiev- Ukrinform- 13.05.2022- Încercările armatei ruse de a distruge infrastructura medicală şi socială a Ucrainei mărturisesc autodistrugerea Rusiei ca stat care poate fi văzut ca o naţiune culturală.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus acest lucru într-o adresă video de noapte , potrivit unui corespondent Ukrinform.

"În timpul luptelor din 24 februarie, trupele ruse au distrus 570 de unităţi de sănătate. 101 de spitale au fost complet distruse. Ce este? Asta e o prostie. Aceasta este barbarie. Aceasta este autodistrugerea Rusiei ca stat pe care cel puţin cineva din lumea ar putea privi ca o naţiune culturală", a spus Zelenski.

---

Actualizare 20:13- UNICEF: Aproape 100 de copii ucişi în Ucraina în aprilie

Kiev- Ukrinform- 12.05.2022- Războiul din Ucraina, declanşat de Rusia, a ucis aproape 100 de copii în ultima lună.

Declaraţia relevantă a fost făcută de directorul executiv adjunct al UNICEF, Omar Abdi, la Reuniunea Consiliului de Securitate al ONU privind menţinerea păcii şi securităţii în Ucraina, relatează un corespondent Ukrinform.

"Pe măsură ce trece fiecare zi, tot mai mulţi copii ucraineni sunt expuşi ororilor acestui război. Chiar în ultima lună, ONU a verificat că aproape 100 de copii au fost ucişi şi credem că cifrele reale sunt considerabil mai mari", a spus Abdi.

---

Actualizare 17:49- Rudele soldaţilor blocaţi la Azovstal îi cer lui Erdogan să ajute cu procedura de evacuare

Kiev- Ukrinform- 12.05.2022- Rudele apărătorilor Mariupol îi cer preşedintelui Turciei Recep Tayyip Erdoğan să ajute prin procedura de evacuare a luptătorilor din oţelăria Azovstal blocată de trupele ruse.

Ei au făcut o declaraţie comună la Ukraine Media Center-Ukrinform.

Yevhen Sukharnikov, tatăl unuia dintre luptători, a spus: "Fiul meu este acum acolo, la Azovstal, în acest iad, tocmai acum, în acest moment, ei au apărut acolo... Ce se întâmplă acolo acum nu este un război - ci este un masacru, este o încălcare a tuturor convenţiilor, este doar anihilarea oamenilor asediaţi... Şi cerem evacuare. Cerem extragerea oamenilor noştri, luptători de garnizoană, din Azovstal împreună cu răniţii şi trupurile camarazilor căzuţi".

---

Actualizare 07:55- Invadatorii blochează din nou comunicaţiile mobile în regiunea Herson

Kiev- Ukrinform- 12.05.2022- Comunicaţiile mobile şi internetul sunt blocate pe teritoriul regiunii Herson ocupat temporar de invadatorii ruşi.

"Se raportează că comunicaţiile mobile şi internetul dispar din nou în regiunea Kherson ocupată. Ocupatorii blochează în mod deliberat oportunitatea locuitorilor din Herson de a afla ştiri şi de a comunica între ei, deoarece toate planurile, eforturile şi "victoriile" lor sunt false în realitate", a postat Serhiy Khlan, membru al Consiliului Regional Kherson peisajul media", a postat pe Facebook .

El a observat că invadatorii ruşi şi-ar putea impune "realizările" doar în vidul informaţional.

Potrivit acestuia, "Serviciul de Securitate al Ucrainei împreună cu operatorii de telefonie mobilă lucrează acum pentru a trimite un semnal către regiunea Herson, astfel încât planul ocupanţilor se va prăbuşi".

---

Actualizare 20:10- Asaltul Azovstal: un nor de fum negru care se ridică peste oţelăria Mariupol

Kiev- Ukrinform- 11.05.2022- Un videoclip de 10 secunde distribuit de Petro Andriuschenko, un consilier al şefului oraşului Mariupol, pe Telegram arată un fum dens şi negru care se ridică peste uzina metalurgică Azovstal.

"Mariupol. Azovstal. Chiar acum. Iadul pe pământ", se arată în postare .

După cum a raportat Ukrinform, Andriuschenko a informat mai devreme despre declaraţia făcută de liderul aşa-numitului "DPR". Denis Pushylin a spus că mâinile lui au fost dezlegate, deoarece nu mai erau civili la Azovstal. Invadatorii ruşi îi atacă pe apărătorii lui Mariupol nu doar cu avioane şi artilerie, ci şi cu tancuri, din nou. De asemenea, ei încearcă să pătrundă în apărarea ucrainei la uzină folosind infanterie.

---

Actualizare 18:57- Muzeu atacat: o rachetă rusă împotriva filozofiei lui Skovoroda

Kiev- Ukrinform- 11.05.2022- În regiunea Harkov, ruşii l-au ales pe filozoful ucrainean, Hryhorii Skovoroda, ca următor inamic, şi au lansat o lovitură cu rachete asupra muzeului său din satul Skovorodynivka în noaptea de 7 mai 2022.

---

Actualizare 15:47- Racheta rusă a lovit un tractor de pe câmp în regiunea Harkov

Harkov- Ukrinform- 11.05.2022- În regiunea Harkov, un tractor care lucra pe câmp a fost lovit de o rachetă lansată de aeronava rusă. Şoferul tractorist a suferit numeroase arsuri şi răni la picioare.

Declaraţia relevantă a fost făcută de şeful Diviziei de Investigaţii Criminale a Departamentului Principal al Poliţiei Naţionale a Ucrainei din Regiunea Harkiv, Serhii Bolvinov, pe Facebook , relatează un corespondent Ukrinform.

"În regiunea Harkov, un tractor care lucra pe câmp a fost lovit direct de o rachetă lansată de aeronava rusă. Tractorist în vârstă de 26 de ani a suferit numeroase arsuri şi răni la picioare şi a fost transportat la spital", a scris Bolvinov.

---

Actualizare 14:36- Shmyhal mulţumeşte Camerei Reprezentanţilor SUA pentru aprobarea sprijinului financiar suplimentar pentru Ucraina

Kiev- Ukrinform- 11.05.2022- Prim-ministrul Denys Shmyhal a mulţumit Camerei Reprezentanţilor SUA, inclusiv preşedintelui Nancy Pelosi, pentru că a adoptat cu promptitudine un proiect de lege privind sprijinul financiar suplimentar pentru Ucraina.

"Camera Reprezentanţilor SUA a aprobat un ajutor suplimentar cu 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Mulţumesc Preşedintelui Pelosi şi tuturor prietenilor adevăraţi ai Ucrainei pentru aprobarea acestui proiect de lege iniţiat de preşedintele SUA. Sper că şi Senatul va acţiona rapid", a postat Shmyhal pe Twitter .

Camera inferioară a Congresului SUA a adoptat proiectul de lege HR 7691, care prevede o alocare suplimentară de aproximativ 40 de miliarde de dolari pentru a răspunde agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

---

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

23 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9472
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6322
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7915
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8254
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.6524

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro