Presă: Preşedintele Iohannis a semnat acreditarea Danielei Gîtman ca ambasador în Portugalia

R.S.
Politică / 16 aprilie

Presă: Preşedintele Iohannis a semnat acreditarea Danielei Gîtman ca ambasador în Portugalia

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul privind acreditarea Danielei Anda Grigore Gîtman în calitate de ambasador al României în Republica Portugheză, potrivit Agerpres.

De asemenea, a fost semnat decretul privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă - cu o stea Ferencz Daniel-Mihai din Ministerul Afacerilor Interne, la data de 25 aprilie. Ferencz Daniel-Mihai este inspectorul şef al Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa.

Au fost eliberaţi din funcţia de judecător, ca urmare a pensionării: Corega Adrian-Dumitru, de la Tribunalul Hunedoara, şi Ordog Lorand-Andras, de la Tribunalul Covasna, conform Agerpres.

Totodată, preşedintele a semnat decretele privind acordarea Drapelului de luptă Centrului 421 Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei "Locotenent Mihai Milea", precum şi Comandamentului Componentei Navale "Viceamiral Ioan Georgescu".

Pe 29 februarie, Ministerul Afacerilor Externe anunţa că preşedintele României a aprobat numirea Danielei Grigore Gîtman în funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar pentru Republica Portugheză. Aceasta a fost secretar de stat pentru afaceri europene în cadrul Centralei Ministerului Afacerilor Externe. Anterior, a fost secretar de stat pentru relaţii interinstituţionale (2020-2022), respectiv, secretar de stat pentru afaceri globale (2016-2017). În perioada 2009-2015, a fost ambasadorul României în Republica Cehă, iar în intervalul 2004-2008 a activat la Ambasada României în SUA, ca prim-colaborator şi, ulterior, ca însărcinat cu afaceri a.i.. În Centrala MAE a mai deţinut funcţia de director al Direcţiei Europa Occidentală şi Europa Centrală (2002-2004). Cunoaşte limbile engleză şi italiană, relatează Agerpres.

În noiembrie 2023 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus încetarea procesului penal împotriva inculpaţilor din dosarul retrocedărilor ilegale de păduri de la Romsilva, pe motiv că faptele de care erau acuzaţi aceştia s-au prescris. În urma acestei decizii, condamnările aplicate de Curtea de Apel Braşov în iulie 2021 au fost anulate. Printre cei care au scăpat de pedepse s-a numărat şi Lorand Andras Ordog (judecător la Tribunalul Covasna) - 7 ani cu executare, transmite sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb