Preşedinta Băncii Centrale Europene a minimizat ieri îngrijorările cu privire la o recesiune în zona euro

G.D.
Miscellanea / 29 iunie

Preşedinta Băncii Centrale Europene a minimizat ieri îngrijorările cu privire la o recesiune în zona euro

Preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a minimizat ieri îngrijorările cu privire la o recesiune în zona euro, declarând, de asemenea, că echipa ei este pregătită să majoreze dobânzile într-un ritm mai rapid, dacă va fi necesar, în cazul în care inflaţia va continua să crească, relatează CNBC, conform News.ro.

Oficialii băncilor centrale s-au reunit în Portugalia pentru conferinţa lor anuală, accentul fiind pus pe creşterea preţurilor de consum.

Zona euro este de aşteptat să înregistreze o inflaţie de 6,8% în acest an, cu mult peste ţinta BCE de 2%.

Acest lucru vine într-un moment în care economiştii evaluează dacă zona euro va scăpa sau nu de recesiune în acest an.

Inflaţia din regiune s-a intensificat pe fondul unei crize energetice, a sancţiunilor împotriva Rusiei şi a insecurităţii alimentare, doar pentru a numi câţiva factori.

"Ne-am revizuit semnificativ previziunile de creştere în următorii doi ani. Dar încă ne aşteptăm la rate de creştere pozitive datorită amortizoarelor interne împotriva pierderii ritmului de creştere", a declarat Lagarde ieri, la Forumul de la Sintra.

Banca Centrală Europeană a organizat o întâlnire de urgenţă la începutul acestei luni pentru a anunţa un nou instrument menit să abordeze riscurile de fragmentare din zona euro. Cu toate acestea, jucătorii de pe piaţă au rămas cu întrebări cu privire la momentul şi amploarea mecanismului.

Investitorii sunt îngrijoraţi de inflaţia ridicată şi au urmărit îndeaproape ceea ce spune şi face BCE. Ei se tem, de asemenea, de nivelul ridicat al datoriilor din Europa, în special din Italia, şi de modul în care o revenire la o politică monetară mai strictă ar putea deveni o constrângere financiară pentru aceste economii.

"Dacă perspectivele inflaţiei nu se îmbunătăţesc, vom avea suficiente informaţii pentru a ne mişca mai repede. Acest angajament este, totuşi, dependent de date", a adăugat Lagarde ieri.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. BCE a tiparit euro in nestire de aceea este inflatia 7 la suta in zona euro.. Acum ar fi trebuit sa creasca de mult dobanda de referinta dar nu o face de grija tarilor cu datorii mari ca Italia sa nu intre in recesiune... Daca BCE nu isi schimba comportamentul inflatia v a trece la doua cifre....

    o lume de politicieni mincinosi.

    Pai va trece...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro