Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

PREŞEDINTELE A DECIS:Ludovic Orban este propunerea pentru funcţia de prim-ministru

D.I.
Politică /

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi nominalizarea liderului PNL Ludovic Orban pentru postul de premier, precizând că guvernul va avea un mandat scurt. Acesta trebuie să prezinte în 10 zile lista Guvernului pentru a obţine votul de învestitură al Parlamentului.

Klaus Iohannis a declarat: "PSD a inhibat dezvolatea României şi ne-a ţinut pe toţi pe loc şi în acest fel a fost posibilă moţiunea de cenzură care a a fost un real succes pentru opoziţie. Concluzia este că se conturează un guvern în jurul PNL, fiind singurul partid care a venit la discuţii şi a declarat că sunt dispuşi să îşi asume guvernarea în această perioadă de tranziţie. Personal cred că alegerile anticipate sunt o soluţie foarte bună, dar nu acum cu Guvernul Dăncilă interimar".

"Aşadar am decis să desemnez următorul prim-ministru al României în persoana domnului Ludovic Orban, preşedintele PNL, preşedintele celui mai mare partid din Opoziţie, promotorul principal al moţiunii de cenzură. Aşa este democratic corect, aşa se va întâmpla", a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Conform art. 103, alin. 2 din Constituţie, în termen de 10 zile de la desemnare, premierul nominalizat trebuie să întocmească lista cu membrii Cabinetului şi programul de guvernare şi să le trimită pentru dezbatere Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Trebuie instalat repede noul guvern pentru: alegerile prezidenţiale, elaborarea bugetului pentru 2020, închiderea bugetului 2019, consideră preşedintele.

"Multe alte lucruri aştept de la Guvernul Orban. Am discutat mult în zilele care au trecut şi ce trebuie şi ce poate să facă Guvernul. Situaţia nu va fi simplă deloc, pentru că Opoziţia în Parlament este cât am văzut. Va fi greu de discutat proiecte complicate, ca Legea bugetului. Am toată încrederea că Guvernul Orban se va ocupa la modul cel mai serios", a subliniat Klaus Iohannis.

Ludovic Orban, prrezent lângă Klaus Iohannis în timpul declaraţiei de presă, a afirmat: "Vă mulţumesc pentru încrederea acordată pentru a forma un guvern într-o perioadă dificilă pentru România. Garantez că voi pune toată experienţa, toată energia în slujba interesului public".

Proiectele anubţate de Orban sunt: refacerea echilibrelor economice, restructurarea amplă a aparatului guvernamental, readucerea competenţei şi profesionalismului în funcţionarea instituţiilor şi digitalizarea administraţiei, acordarea unei atenţii serioase a obiectivelor de investiţii, în transport, sănătate, educaie şi celelalte, consolidarea parcursului european al României, în conformitate cu pactul pe care PNL l-a semnat la iniţiativa preşedintelui şi respectarea tuturor rigorilor statului de drept, respectarea libertăţilor cetăţenilor, respectarea justiţiei, readucerea instituţiior în slujba cetăţeanului.

"Am încredere în toţi partenerii care au fost alături de noi şi sunt convins că vom găsi discernământ, deschidere şi interes pentru servirea cetăţeanului pentru că orice zi în întârzierea înseamnă menţirenea PSD la putere", a subliniat Orban.

Preşedntele i-a urat succes şi inspiraţie în formarea Guvernului.

Opinia Cititorului ( 4 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Decizia presedintelui Iohannis este una proasta .Statele Unite ale Americii nu va fi de acord cu Ludovic Orban,decizia americanilor o vor pe Ana Birchall .Iohannis daca nu o numeste pe Ana Birchall putem sa ne luam la revedere de la NATO si Schengen.Este un anunt dur

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. hahahaha....esti bestial de profund analistule. cum? fara nato si fara ue daca nu birchall? da-te ma ca esti bun

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Pana acum erau doar doi tampiti, "A politic" si "Salomeea". Tu de unde ai mai iesit?!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Bre,da de unde stii dumneata asa clar ce vor americanii.Sa intelegem ca daca o sa fie Orban ,a doua zi incep aia de la mentenata(sau manutanta cum se zice pe vremuri) scot surubelnitele si patentele din rastel si incep demontarea la Deveselu?Se scot niturili la scut?;-))Parol?

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS