Preşedintele AEP anunţă un control la AUR

S.B.
Politică / 8 septembrie

Preşedintele AEP anunţă un control la AUR

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat vineri pentru News.ro că instituţia a demarat un control la partidul AUR, urmare a numeroaselor sesizări primite din teritoriu şi a informaţiilor din mass-media, fiind vorba de o sesizare din oficiu, informează news.ro.

Controlul a demarat pe 1 septembrie şi se va finaliza peste două săptămâni, a mai spus şeful AEP. Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) a declarat, pentru News.ro, că nu au nicio temere legată de acest control pentru că în cazul tuturor achiziţiilor au întrebat AEP despre legalitate şi a arătat că plângerile au venit din partea simpatizanţilor USR şi a unor ONG-uri.

"Urmare a numeroaselor sesizări primite din teritoriu şi a multiplelor informaţii apărute în mass-media, în legătură cu diverse activităţi organizate de formaţiunea respectivă, ne-am sesizat din oficiu şi am dispus un control care a început pe 1 septembrie şi se va finaliza peste două săptămâni", a declarat preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă.

Potrivit preşedintelui AEP, "controlul vizează legalitatea obţinerii veniturilor pentru formaţiunea respectică, atât din subvenţiile de la stat dar mai ales din alte surse strict prevăzute de lege şi legalitatea cheltuielilor în confomitate cu legea privind finanţarea partidelor".

"La sfârşitul controlului, raportul întocmit de echipa de control va fi publicat pe site-ul Autorităţii", a mai precizat preşedintele Autorităţii.

George Simion, preşedintele AUR, a declarat pentru News.ro că "lucrurile sunt cumva şi normale şi forţate".

"Autoritatea Electorală a primit foarte multe plângeri din partea simpatizanţilor USR şi prin intermediul unor ONG-uri, de aceea a pornit un control pentru primele 6 luni din 2023. Dar nu încheiase încă controlul pe anul 2022. Deci aveam două controale în acelasi timp", a spus Simion.

Liderul AUR spune că nu are nicio temere legată de acest control al AEP.

"Nu avem temeri legate de acest control, pentru fiecare achiziţie făcută de noi am întrebat cu privire la legalitate Autoritatea Electorală. Pe oponenţii noştri politici i-am deranjat că am trimis fluturaşi cu mesaj politic folosind Poşta Româna şi ca am pornit acea caravana medicală prin satele unde nu exista picior de medic. Noi măcar am lăsat banii în ţară, prin Poşta Română, nu i-am dat la Google şi Facebook şi am încercat să întoarcem impozitele date de români către români prin spitalul mobil", a mai afirmat Simion.

În ultima perioadă, AUR a lansat mai multe campanii, precum Caravana Medicală AUR, prin care au mers prin ţară pentru a oferi servicii medicale românilor şi "Ghiozdănelul de aur", care a vizat donarea a 20.000 de ghiozdane echipate copiilor din ţară.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Se pare ca AUR creste prea mult si cei care ii instruiesc ii pun sa-si traga singuri gloante in picior, de ex Simion racoleaza tot felul de gunoie de prin alte partide ducand in derizoriu tot ce fac . alt ex , ce le trebuie un mistocar expirat precum Clinescu ?

    Clasa politica nu are "oferte",

    asa ca ne multumim cu ce primim 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
arsc.ro
dtoys.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6029
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2648
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8001
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.3672

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb