PREŞEDINTELE ANAF:"Trebuie să direcţionăm controalele acolo unde este marea evaziune fiscală"

F.D.
Miscellanea / 20 mai

"Trebuie să direcţionăm controalele acolo unde este marea evaziune fiscală"

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, a afirmat că trebuie direcţionate controalele acolo unde este marea evaziune fiscală, precizând că parcă lumea s-a săturat să vadă Antifrauda alergând după un comerciant care vinde doi covrigi şi un suc la colţul străzii, potrivit News.ro.

De miercuri, au loc controale la comercianţii care importă, fac achiziţii intra-comunitare de legume, fructe şi distribuie en-gros, fiind aplicate amenzi de peste 1,3 milioane de lei. Astăzi, au loc controale la balastiere, pentru a verifica "modul în care se facturează, se încasează şi se declară sumele de bani care se obţin din exploarea unor resurse ale statului"."Ştiu că Fiscul nu poate să fie iubit, dar cred că ANAF-ul poate să devină respectat", afirmă Heiuş.

Lucian Ovidiu Heiuş a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că nu va mai permite ca în timpul controlului ANAF să se producă abuzuri.

"Recunosc că resursele ANAF-ului sunt limitate şi de aceea trebuie să direcţionăm controalele acolo unde este marea evaziune fiscală. Parcă ne-am săturat toţi să vedem Antifrauda alergând după un comerciant care vinde doi covrigi şi un suc la colţul străzii. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. Nu voi permite ca în timpul actului de control să se producă abuzuri. ANAF-ul este o instituţie integră şi este anormal ca din cauza câtorva inspectori care şi-au pierdut reperele morale să fie aruncată o anatemă asupra întregii instituţii. Voi acţiona foarte ferm împotriva celor care nu vor respecta codul de etică al inspectorului fiscal", a afirmat preşedintele ANAF.

El a precizat că în acest zile au loc nişte acţiuni ale Antifraudei în zonele unde se produce marea evaziune fiscală.

"Miercuri, joi şi astăzi se desfăşoară nişte acţiuni foarte ferme ale Antifraudei. (...) Miercuri şi joi au avut loc acţiuni la comercianţii care importă, fac achiziţii intra-comunitare de legume, fructe şi distribuie en-gros. Am mers în marile centre de furnizare en-gros pentru că mi se pare normal să mă duc acolo unde vin TIR-urile noaptea, dimineaţa sunt gata vândute, nu a venit nimeni să îi controleze, nu mai facem nicio factură fiscală. Şi acolo s-au dus inspectorii fiscali din toată ţara, doar la distribuitorii en-gros. A fost o acţiune foarte bună. Rezultatul, cel puţin pe ziua de miercuri, vă pot da nişte cifre. De exemplu, pe data de 18 au fost verificaţi 294 de contribuabili, s-au aplicat sancţuini contravenţionale în valoare de 1.348.113 lei, amenzi şi confiscări, 210 amenzi în valoare de 1.295.522, a fost confiscat numerar în valoare de 52.561. Sunt rezultate mergând acolo unde se produce marea evaziune fiscală", a afirmat Lucian Ovidiu Heiuş.

El a menţionat că în cursul zilei de astăzi inspectorii Antifraudă au mers în controale la balastiere.

"Iar astăzi în toată ţara echipele de Antifraudă s-au dus la balastiere. Acolo este iarăşi un punct unde există un risc fiscal mare şi unde se produce evaziune fiscală. Probabil că fiecare aţi avut un vecin care avea nevoie de o maşină de nisip sau de pietriş, l-a sunat pe nea Gheorghe, i-a venit cu maşina, i-a dat banii, nu a primit o chitanţă, nu a primit o factură, nu a primit nimic. Astăzi, Antifrauda în toată România este la balastiere să vadă modul în care se facturează, se încasează şi se declară sumele de bani care se obţin din exploarea unor resurse ale statului", a mai transmis preşedintele ANAF.

El a mai adăugat că Fiscul nu poate să fie iubit, dar trebuie să devină respectat.

"Ca preşedinte al ANAF-ului, ştiu că Fiscul nu poate să fie iubit, dar cred că ANAF-ul poate să devină respectat, respectat de contribuabili pentru profesionalismul de care vor da dovada inspectorii fiscali, respectat de cetăţeni pentru că le vom asigura resursele necesare funcţionării statului şi în acelaşi timp angajaţii ANAF trebuie să îşi recâştige propriul respect şi să fie mândri că fac parte din această instituţie. Vreau să las la finalul mandatului meu un ANAF respectat", a transmis Lucian Ovidiu Heiuş.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. pai voi politicienii si guvernantii sinteti cei mai mari hoti si evazionisti.....voi care controlati persoanele fizice si firmele care nu s arondate politic si le creati decizii de impunere false falimentindui. Iar justitia condusa de fosti militieni si actuali politicieni tin procesele contra Anaf cu anii dind cistig de cauza statului condus de puscariabili.

  Lucian Ovidiu Heiuş, de ce nu vizitati Rompetrol ?!

  Bineinteles nu pentru o cafea si selfie! 

  Daca ANAF-ul vrea, sa inchirieze o cladire de 5000 MP in Constanta, si sa muta acolo 2000 de agenti. Poate fi chiar un hotel de 5 stele in Mamaia, ca vine vara. Ati putea recupera cateva sute de milioane de euro pt. Statul Roman. 

  Rompetrol se apropie la o pierdere acumlata de 2000000000 EUR.

  Rugati frumos SRI, sa va lase ! 

  Vorbe goale!

  Pai dk oamenii dvs sunt integri de ce se fac controale incrucisate intre judete?Logic rezulta ca aia din judetul controlat de catre cei din alt judet nu mai sunt integri.Nu?

  Eu zic cz MAREA EVAZIUNE este la cabinetele medicale private.O consultatie de 5 minute =500RON.In 3h

  face minim 10000RON.MAI DEPARTE SA ESTIMEZE ANAAF-ul.SPOR LA CONTROALE! 

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9457
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6715
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7258
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.0955

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro