Preşedintele ASF, asistat de un general SRI

I. Ghe.
Piaţa de Capital / 2 septembrie 2020

Preşedintele ASF, asistat de un general SRI

Nicu Marcu, noul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, a angajat pe postul director de cabinet pe generalul în rezervă George -Viorel Voinescu, fostul adjunct al şefului Serviciului Român de Informaţii (SRI). Conform declaraţiilor oferite mass-media şi intenţiilor anunţare de către preşedintele ASF, noua mutare - confirmată de Nicu Marcu pentru site-ul ştiripesurse.ro - are drept scop întărirea disciplinei în cadrul Autorităţii.

George-Viorel Voinescu a fost înaintat în gradul de general - cu patru stele la 31 iulie 2020, prin decret prezidenţial, dată la care a fost eliberat din funcţia de adjunct al directorului SRI pentru zona financiar-logistică şi a fost trecut în rezervă cu noul grad, începând cu data de 1 august 2020.

Conform site-ului SRI, general-locotenent George-Viorel Voinescu a fost numit adjunct al Directorului Serviciului Român de Informaţii la data de 27 iulie 2005. În anul 2007 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, în anul 2012 a fost înaintat în gradul de general-maior, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-locotenent.

Anterior numirii în funcţia de adjunct al directorului SRI, a deţinut diferite funcţii de conducere în cadrul Brigăzii Antiteroriste şi al Direcţiei Financiare a Serviciului Român de Informaţii. În anul 2011 a obţinut titlul ştiinţific de doctor în domeniul Economie şi afaceri internaţionale la Academia de Studii Economice din Bucureşti, cu teza intitulată "Impactul terorismului asupra economiei mondiale".

Din datele de mai sus, reiese că noul director de cabinet al şefului ASF are experienţa necesară pentru destructurarea ingineriilor financiare. Rămâne de văzut dacă i se va permite acestuia să pună în practică în cadrul Autorităţii experienţa acumulată de-a lungul anilor în lupta împotriva ilegalităţilor din domeniul financiar.

Amintim că Nicu Marcu, fost vicepreşedinte al Curţii de Conturi, a fost numit de Parlament, în 24 iunie 2020, preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Opinia Cititorului ( 16 )

 1. Asa o fi si in Marea Britanie? Adjunctul e fost director adjunct in MI6?

  Sau in Franta? In ce tara traim.... 

  1. omule , acolo unde spui este civilizatie , democratie , aici este inca sovhoz !

   MI7

   In ASF exista 3 mari categorii de "angajati": 1) rubedenile politice din toate partidele posibile: neveste, soti, copii, nepoti, matusi, un numar enorm de amante, dame de companie fitoase si cam prostute etc....fini, cuscre si tot spectrul acesta de relatii si legaturi simpliste; cei mai multi dintre ei nu lucreaza nimic, nu au calificare, nu au studii economice nimic; dar incaseaza salarii bune pentru media din Romania. Deci ei nu lucreaza pentru ASF. Categoria 2: securistii, sts-istii, politistii pensionati pusi o parte pentru bani de pensie, altii pentru extragerea de informatii (la resurse umane a venit unul care se prezenta direct cu numele si gradul de ofiter SRI, nu functia din ASF!!am ramas masca; nu pentru ca era securist ci de atitudinea de taranus comunistoid care are atata putere; fascinant cine ne conduce). Nici aceasta categorie nu lucreaza pentru ASF. Categoria 3: oameni din cele 3 piete supravegheate (de regula functii de conducere si relatii) care vin in ASF pentru salarii enorme comparativ cu mediul privat si pentru informatii care sa le deschida ulterior accesul la functii mari in companiile private. Practic nici ei nu lucreaza pentru ASF ci pentru propriile interese. Minoritari, exista cate o mana mica de angajati ramasi ca prin minune de prin fostele institutii din care s-a format ASF. Teoretic ei sunt profesionistii si tin ASF in spate, dar au vazut atatea interese incat si-au pierdut interesul pentru ASF. Lucreaza pentru salariu. Prin urmare: daca oamenii simpli din strada ar cunoaste personajele si salariile din ASF ar veni cu foc si furci ca la rascoala. Dar oamenii simpli nu cunosc detaliile astea. PS: Cine naiba lucreaza pentru ASF?!!

   Dacă este și in rezerva, cum reiese fi articol este cool, primește pensie de general in rezerva de la stat și este plătit in continuare tot de stat. Bravo democrație!.

  Nicu Marcu e prea prost sa fie pilotat de la distanta. Pilotul trebuie sa stea cu el tot timpul.

  Paiii, toti cei de la ASF sunt fosti securisti sau fosti din SRI (ori copiii lor). Nu-i nimic de mirare. Si-a ocupat postul de pensionar.

  1. Hai că nu sunt toți, cunosc eu pe unul care a fost milițian înainte.

  Injositor.

  Un general de 4 stele, mare scula im Sri a acceptat să fie seful de cabinet al unui traseist politic.  

  Doamne, Unde.i demnitatea militară? 

  Ce general e asta? 

  Nu o fi avand pensiei buna săracul.????

  ce dracu ne mai minunam atat? se intampla ceva la colonie fara implicarea si acceptul SRI-ului? nu ca afara ar fi altfel, dar parca aia sunt sau dau mai multa senzatie de discretie....in rest, cand lasi acelasi individ sa conduca un serviciu cat vrea muschiuletul lui sigur se va crede d-zeu....de la hoover pana la coldea al nostru.....

  Așa și ce dacă este general de securitate?

  Ce ei nu sunt tot oameni? Chiar foarte bune pregătiți din toate punctele de vedere!!

  Și cine vroiați să vina? Vreun ciumpalac de neica nimeni??? Totuși este o funcție grea, cu răspundere majoră și foarte vizibilă. Felicitări șefului ASF pentru transferul făcut.  

  In ce relatii este cu generalul Dan Dragoi!!?

  1. De subordonare

   Nu contează. Dacă Bursa e pe metereze, alertă și atentă, chiar nu contează. He he.

  diicoit + sry + a$f = el dragoi lakis = sif-uri + offshoruri = love.

  Cred ca am zis totul. 

  1. Aici trebuia bagat si Doros in schema.

   Vedeti si SITUATIA DETALIATA A INVESTITIILOR anexa 17.10 pag.1 si 2 

   Titluri de participare ale AOPC/OPCVM necotate  

   DATA: 30/06/2020 ale lui Sif 2 care are parcate 274.611.445 lei in aceste fonduri.  

   Sunt in cardasie cu cei de la Sif 1&4.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9186
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6835
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9766
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7021
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.0437

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro