Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor: "În oncologie este dezastru"

D.T.
Miscellanea / 10 martie

Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor: "În oncologie este dezastru"

Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu, susţine că în domeniul oncologic este "dezastru" şi că zilnic sunt foarte multe cazuri, iar peste tot este foarte aglomerat, informează News.ro. El afirmă că există aparatură în spitale, dar că aceasta nu este folosită decât două, trei zile pe săptămână, menţionând că aceste echipamente trebuie înlocuite în cinci ani.

Vasile Barbu a declarat, astăzi, că cele mai multe tipuri de cancer se pot vindeca dacă sunt descoperite la timp.

"Statul este vinovat de crimă, este o crimă cu bună ştiinţă pentru că noi semnalăm astfel de lucruri de ani de zile. Spunem de 10-15 ani, atragem atenţia miniştrilor şi politicienilor la toate evenimentele la care participăm, noi suntem cu un pas înaintea lor şi la accesul pacienţilor la servicii medicale, la investigaţii, la prevenţie, la abordarea precoce a cazurilor pentru că abordarea precoce este cheia şi în cancer. Cancerul se poate vindeca, marea majoritate a tipurilor de cancer se pot vindeca, important e să le descoperi la timp", a afirmat Vasile Barbu.

El a susţinut că programul TBC este un fiasco.

"Avem problema TBC-ului la ora actuală, avem un mare program, mare pompă pe programul de TBC, este un fiasco. Numărul de pacienţi nu a scăzut, aşa cum ne aşteptam, s-au înmulţit. De ce? Nu îi tratăm unde trebuie şi cum trebuie, îi ţinem în continuare pe stradă. Scrie în ordinul ministrului şi în legislaţie că pot fi îngrijiţi şi în ambulatoriu. Pe cine îngrijeşti în ambulatoriu? Te-ai asigurat că acel pacient poate fi securizat, familia lui, publicul din jur, cei care călătoresc cu mijloacele de transport în comun, cei care merg la şcoală, sunt protejaţi? Nu, ceilalţi nu sunt protejaţi. Şi iată avem o creştere continuă, în fiecare lună avem indicatori trişti", a explicat preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor.

El a adăugat că şi în oncologie situaţia este dezastruoasă.

"În oncologie este dezastru. Zilnic avem n cazuri pe care nu ştim cum să le mai plasăm pentru că nu ştim unde să îi mai trimitem pe oameni, peste tot este foarte aglomerat. În schimb, avem în spitale RMN-uri, avem aparatură, au fost cumpărate, chiar din 2017 au fost nişte programe, în 2018, 2019 au fost instalate. Aparatura nu este folosită sau este folosită două zile, trei zile pe săptămână. Ministerul Sănătăţii nu a elaborat nişte norme prin care să oblige - sunt spitale publice, nu sunt private - managerii să utilizeze acele aparate la capacitate. Ele în cinci ani le schimbăm. Şi dacă le folosim cu 18%, aveam nişte evaluări anul trecut. Sunt spitale care au fost dotate în 2019 cu astfel de aparate, s-au dat o groază de bani din programe de la Ministerul Sănătăţii şi sunt folosite în proporţie de 18%. Preţul pe fiecare investigaţie în parte e de cinci ori mai mare. Avem o mare problemă cu repartizarea medicilor specialişti în teritoriu. Este posibil ca la diabet să avem programări dincolo de jumătatea lunii iunie. Sunt pacienţi la ora actuală care nu mai au reţete pentru insulină", a mai afirmat Vasile Barbu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. OMS scrie: October 14, 2021 - The COVID-19 pandemic has reversed years of global progress in tackling tuberculosis and for the first time in over a decade, TB deaths have increased, according to the World Health Organization’s 2021 Global TB report.In 2020, more people died fr om TB, with far fewer people being diagnosed

     

    Sistemul imunitar este puternic afectat de SARS-CoV-2, lasand prada corpul infectiilor si patogenilor oportunisti... de la virusi dormanti in organism care se retrezesc si sunt mai violenti (virusul herpetic, HPV, etc), la bacterii precum cea care da TBC. 

    Dar, regula de aur acum de la autoritatile sanitaro-politice este "sssh, las-o asa, lasa-i sa se infecteze, scapa cine poate". 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro