Preşedintele Biden a cerut guvernului SUA să procure încă 500 de milioane de teste pentru Covid-19

J.P.
Internaţional / 14 ianuarie

Preşedintele Biden a cerut guvernului SUA să procure încă 500 de milioane de teste pentru Covid-19

Preşedintele american Joe Biden a cerut guvernului SUA să procure încă 500 de milioane de teste pentru Covid-19 pentru a ajuta la satisfacerea cererii în creştere în toată ţara, pe fondul răspândirii variantei Omicron, a declarat un oficial de la Casa Albă pentru Reuters, conform news.ro.

Ordinul vine pe lângă alte 500 de milioane de teste despre care Casa Albă a promis că vor fi disponibile americanilor în ianuarie.

"Pe lângă cele 500 de milioane de teste pe care suntem în proces de achiziţie, astăzi îşi îndeamnă echipa să achiziţioneze încă 500 de milioane de teste pentru a satisface cererea viitoare", a spus oficialul, vorbind sub rezerva anonimatului.

Biden a fost criticat pentru că nu s-a concentrat mai mult pe testare, ca parte a strategiei sale de combatere a pandemiei.

O lipsă de teste la nivel naţional a afectat răspunsul în ultimele săptămâni, în timpul răspândirii vertiginoase a variantei extrem de contagioase Omicron.

Oficialul a spus că testele vor fi gratuite pentru americani şi că administraţia de la Casa Albă va împărtăşi mai multe detalii despre distribuţia lor la o dată ulterioară.

Când au fost anunţate cele 500 de milioane de teste iniţiale, experţii au spus că acţiunile Casei Albe nu au fost suficient de îndrăzneţe sau de rapide pentru a face faţă răspândirii Omicron.

Testele au fost dificil de găsit pentru mulţi americani, parţial din cauza aprovizionării insuficient de rapide cu teste, precum şi a lipsei de personal la centrele de îngrijire urgentă, centrele pop-up şi farmaciile care administrează testele.

Mai recent, personalul din laboratoarele care procesează testele PCR mai complexe a devenit, de asemenea, un factor, frustrând pe mulţi care doresc să ştie rapid dacă sunt infectaţi cu Covid-19.

În timp ce numărul oficial de cazuri de Omicron în Statele Unite continuă să crească, există semne că în unele zone care au fost afectate devreme, cum ar fi nord-est, ritmul noilor infectări a început să scadă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro