Preşedintele Camerei bucureştene, Iuliu Stocklosa, participă la "Turkiye & Romania B2B Meetings"

G.D.
Miscellanea / 21 septembrie

Preşedintele Camerei bucureştene, Iuliu Stocklosa, participă la "Turkiye & Romania B2B Meetings"

Asociaţia Exportatorilor şi Ministerul Comerţului din Turcia au organizat, la Bucureşti, "Turkiye & Romania B2B Meetings", eveniment ocazionat de vizita în ţara noastră a unei misiuni economice formată din 34 de oameni de afaceri turci, conform unui comunicat remis redacţiei. Principalele obiective ale manifestării au vizat promovarea relaţiilor economice şi comerciale bilaterale şi identificarea unor oportunităţi de afaceri şi investiţionale de către firmele participante.

Potrivit sursei citate, dând curs invitaţiei organizatorilor, Iuliu Stocklosa, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a făcut o prezentare succintă a economiei româneşti, în structură şi dinamică, punctând potenţialul economic al Capitalei, oraş care concentrează aproape un sfert din firmele înregistrate în ţara noastră. De asemenea, a vorbit oaspeţilor despre activitatea şi serviciile CCIB, dar şi despre importanţa pe care o acordă Camera bucureşteană promovării contactelor economice cu oamenii de afaceri din Republica Turcia, principalul partener economic şi comercial din zona extracomunitară al ţării noastre. În context, Iuliu Stocklosa a punctat relaţiile deosebite dezvoltate de-a lungul timpului cu organizaţii camerale din Turcia, dar şi cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD).

Intervenţia preşedintelui CCIB a completat în mod fericit luările de poziţie ale: şefului delegaţiei turce, İbrahim Pektaş, consilierului la Ambasada Republicii Turcia, Erdal Onat, dar şi pe cea a lui Guven Gungör, preşedintele TIAD. İbrahim Pektaş a vorbit despre importanţa României în context regional şi a subliniat interesul deosebit al oamenilor de afaceri turci pentru piaţa ţării noastre, atât în ceea ce priveşte investiţiile, cât şi activitatea de import-export. La rândul său, Erdal Onat a evidenţiat atenţia acordată de ţara sa dezvoltării relaţiilor diplomatice, economice, culturale şi politice cu România şi a vorbit despre oportunităţile ce pot fi exploatate de ambele comunităţi de afaceri în diverse domenii de activitate, inclusiv în transport şi logistică, valorificând deschiderea la Marea Neagră şi facilităţile oferite de portul Constanţa. Preşedintele TIAD a adresat oamenilor de afaceri turci invitaţia de a avea în vedere investiţii în ţara noastră, punctând avantajele de care beneficiază aici, văzute prin prisma unui investitor străin.

În a doua parte a evenimentului, oamenii de afaceri turci, reprezentanţi ai unor firme ce activează în industriile: auto şi de piese auto, chimică, construcţii şi materiale de construcţii, energetică, alimentară, utilaje, textilă, au intrat în dialog cu antreprenori români, în cadrul unei sesiuni B2B extinse, se menţiobează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro