Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Preşedintele ceh, Milos Zeman, acuză Turcia că este "aliata de fapt" a Statului Islamic

L.A.
Internaţional /

Milos Zeman (Sursă foto: Twitter)

Milos Zeman (Sursă foto: Twitter)

Ambasada Turciei la Praga a protestat ferm, după ce preşedintele ceh Milos Zeman a apreciat că Turcia ar fi apropiată unor radicali din gruparea Statul Islamic, relatează AFP.

Turcia este un "aliat de fapt" al SI, a răspuns marţi şeful statului ceh, întrebat, într-o dezbatere publică, la Vintirov de ce Turcia îi vizează pe kurzi, care luptă împotriva islamiştilor.

"De ce îi atacă pe kurzi? Pentru că (turcii) sunt aliaţi de fapt ai SI", a spus Zeman, conform publicaţiei.

El a evocat "informaţii" potrivit cărora "Turcia juca rolul de intermediar în anumite operaţiuni de aprovizionare a Statului Islamic în perioada în care gruparea ocupa o parte importantă din Siria şi Irak". "Concret, era vorba, de exemplu, de exportul de petrol", a declarat Zeman, potrivit AFP.

În opinia sa, omologul său turc Recep Tayyip Erdogan a "mizat pe islamizarea Turciei".

Ambsadorul turc la Praga, Ahmet Necati Bigali, a catalogat ieri, aceste declaraţii ale lui Milos Zeman drept "nefericite", "inacceptabile" şi "bazate pe acuzaţii nefondate".

"Turcia, în calitate de membru activ al coaliţiei globale împotriva SI, a luptat dur împotriva SI de la fondarea sa, prin propriile mijloace şi prin contribuţiile furnizate furnizate acestei coaliţii", a subliniat ambasadorul într-o declaraţie tranmisă presei la Paraga, transmite AFP.

La rândul său, premierul ceh Andrej Babis, care urmează să efectueze o vizită anul acesta în Turcia, a refuzat să comenteze declaraţiile lui Zeman, iar şeful diplomaţiei cehe Tomas Petricek a relevat importanţa rolului jucat de Turcia în soluţionarea conflictului din Siria.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS