Preşedintele chinez Xi Jinping şi-a exprimat sprijinul puternic pentru Afganistan

G.D
Internaţional / 31 martie

Preşedintele chinez Xi Jinping şi-a exprimat sprijinul puternic pentru Afganistan

Preşedintele Xi Jinping şi-a exprimat, astăzi, sprijinul puternic pentru Afganistan în cadrul unei conferinţe regionale la Tunxi (un centru al industriei turismului din provincia Anhui, China), fără a menţiona, însă, cazurile de încălcare a drepturilor omului, de care sunt răspunzători liderii talibani ai ţării. Un "Afganistan paşnic, stabil, dezvoltat şi prosper", fapt la care aspiră afganii, care "serveşte intereselor comune ale ţărilor din regiune şi comunităţii internaţionale", a spus Xi, transmite The Associated Press, conform News.ro.

Xi şi-a transmis mesajul în cadrul reuniunii reprezentanţilor din Afganistan, China, Rusia, Pakistan, Iran, Tadjikistan, Turkmenistan şi Uzbekistan, la Tunxi, un centru al industriei turismului din provincia Anhui, China.

Afganii aspiră la un "Afganistan paşnic, stabil, dezvoltat şi prosper" care "serveşte intereselor comune ale ţărilor din regiune şi comunităţii internaţionale", a spus Xi.

"China a respectat de-a lungul timpului suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Afganistanului şi s-a angajat să sprijine dezvoltarea paşnică şi stabilă a Afganistanului", a continuat el.

Xi nu a oferit detalii, deşi China a trimis deja ajutor de urgenţă în Afganistan şi încearcă să dezvolte industria minelor de cupru în statul afgan.

Beijingul utilizează o politică strictă de "neintervenţie" în afacerile interne ale altor ţări, opunându-se inclusiv acţiunilor organizate în scopuri umanitare, dacă nu sunt autorizate de Naţiunile Unite.

În pofida acestui fapt, China este acuzată frecvent că intervine în promovarea propriilor interese interne şi internaţionale.

Cu toate că Beijingul nu recunoaşte guvernul taliban, ministrul chinez de Externe, Wang Yi, s-a referit la grup ca fiind o forţă "fundamentală" pentru pace şi reconstrucţie în Afganistan.

De asemenea, China a evitat să condamne îngrădirea drepturilor la educaţie a fetelor şi alte abuzuri ale drepturilor omului, în special cele care vizează femeile, şi a păstrat deschisă ambasada sa din Kabul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Ziarul BURSA

05 iulie
Conferinţa “Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război”
Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

04 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9448
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9342
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7408
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.8111

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro