Preşedintele CNP: "Vom semna contractul care asigură mentenanţa sistemului informatic integrat al CNP"

T.B.
Ştiri utilitare / 3 martie

Preşedintele CNP: "Vom semna contractul care asigură mentenanţa sistemului informatic integrat al CNP"

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, anunţă că, după publiacrea în Monitorul Oficial a normelor de aplicare a Legii pensiilor, se va semna un contract cu firma care care asigură mentenanţa sistemului informatic care prevede realizarea softului informatic necesar recalculării pensiilor conform noii legi, informează news.ro.

Potrivit sursei, "În Monitorul Oficial nr.171 din 1 martie 2024 s-a aprobat prin HG.181/28.02.2024 Normele de aplicare a Legii nr.360/2023 privind sistemul public de pensii. Aceste norme metodologice vin să clarifice mai bine legea 360/2023, nu se abat de la lege, rolul fiind de a clarifica şi mai bine unele articole, ajutând atât pe cei care implementează legea cât şi pe cei cărora li se adresează, pensionari şi viitori pensionari", a anunţat preşedintele Casei Naţionale de Pensii.

Daniel Baciu a precizat că, în perioada următoare, s eva semna contractul cu firma care asigură mentenanţa sistemului informatic integrat al Casei Naţionale de Pensii, care prevede realizarea softului informatic necesar recalculării pensiilor conform noii legi, transmite sursa menţionată.

Conform news, "Suntem în linie dreaptă, ştim ce avem de făcut şi cum trebuie făcut astfel încât la 1 septembrie pensionarii să-şi primească drepturile legitime după o viaţă de muncă. Avem o certitudine clară care era stabilită deja prin lege şi anume faptul că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării, majoritatea pensiilor vor avea creşteri, unele chiar substanţiale, aici mă refer la pensiile mici cu un stagiul de cotizare mare", a mai transmis preşedintele Casei de Pensii.

Acesta a mulţumit coegilor săi care s-au implicat în elaborarea normelor: "Ţin să mulţumesc tuturor colegilor mei de la Casa Naţională de Pensii cât şi celor de la ministerul muncii care au fost implicaţi şi au depus eforturi substanţiale în această perioadă. Am lucrat în echipă pentru a reuşi să avem aceste norme metodologice foarte bine elaborate", relatează sursa precizată.

Legea pensiilor a intrat în vigoare la 1 ianuarie, iar de la 1 septembrie prevede majorarea pensiilor, după recalcurarea acestora, precizează news.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6818
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1289
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8284
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.8240

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb