Preşedintele Iohannis a promulgat legea care aprobă semnarea Acordului de Sprijin între statul român şi Nuclearelectrica

D.T.
Miscellanea / 31 martie

Preşedintele Iohannis a promulgat legea care aprobă semnarea Acordului de Sprijin între statul român şi Nuclearelectrica

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea care aprobă semnarea Acordului de Sprijin între Statul român şi Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A. pentru Proiectul Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă, potrivit News.ro.

Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea semnării Acordului de Sprijin între Statul român şi SN Nuclearelectrica S.A. în legătură cu Proiectul Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă.

Potrivit expunerii de motive, scopul Acordului este de a stabili modalităţile efective de cooperare între părţi, prin stabilirea unor angajamente şi obligaţii ale statului român, privind asigurarea măsurilor necesare finanţării proiectului, implementarea şi adoptarea măsurilor de sprijin, inclusiv măsuri de ordin legislativ.

De asemenea, Acordul stabileşte ca părţile să negocieze şi să încheie contracte de implementare subsecvente, cu respectarea principiilor stabilite de Acord, arată sursa.

"Art.2.- (1) În situaţia în care, pe parcursul derulării Proiectului Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă, se impune modificarea, completarea sau, după caz, eliminarea unora dintre clauzele Acordului de Sprijin, părţile vor negocia şi conveni acte adiţionale la acesta. (2) Actele adiţionale prevăzute la alin.(1) se vor aproba prin hotărâre a Guvernului şi vor produce efecte de la data intrării în vigoare a acesteia, cu respectarea în prealabil, a prevederilor legii referitoare la competenţa decizională a organelor de conducere ale societăţilor. În toate cazurile, actele adiţionale nu pot avea ca obiect novarea în întregime a Acordului de Sprijin şi nici cesionarea integrală sau transmiterea integrală, în orice formă, a tuturor drepturilor şi obligaţilor care decurg din Acordul de Sprijin", conform legii promulgate.

De asemenea, "în perioada în care operatorul economic, prin care se dezvoltă, construieşte şi pune în funcţiune Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă, nu desfăşoară activităţi de producṭie, fundamentarea bugetului de venituri şi cheltuieli se realizează prin derogare de la prevederile art.9 alin.(1) lit.b) şi art.9 alin.(3) din Ordonanţa Guvernului nr.26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară, aprobată cu completări prin Legea nr.47/2014, cu modificările şi completările ulterioare".

"Art.4.- (1) Prin derogare de la prevederile art.5-7 din Legea nr.137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, cu modificările şi completările ulterioare, procedura de selecţie a investitorilor în societatea de proiect care va dezvolta Proiectul Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă se aprobă prin hotărâre a Guvernului. (2) Prin derogare de la prevederile art.5-7 din Legea nr.137/2002, cu modificările şi completările ulterioare, Acordul Acţionarilor, astfel cum este acesta definit în Acordul de Sprijin, precum şi orice alte modificări sau completări ale unora dintre clauzele Acordului Acţionarilor, se aprobă prin hotărâre a Guvernului", mai indică sursa citată.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro