Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Preşedintele Poloniei denunţă "tendinţele imperialiste" ale Moscovei

M.A.
Internaţional /

Andrzej Duda (sursa foto:Twitter)

Andrzej Duda (sursa foto:Twitter)

Preşedintele polonez, Andrzej Duda, a lansat un avertisment, duminică, în privinţa "revenirii tendinţelor imperialiste în Europa", el făcând referiri la operaţiunile militare ale ruşilor în Georgia, în 2008, şi în Ucraina, în 2014, relatează AFP.

Fără să pronunţe numele Rusiei, Duda a făcut aceste referiri în discursul său din cadrul unei ceremonii care a marcat 80 de ani de la declanşarea celui de-al doilea război mondial.

Preşedintele Poloniei a făcut un apel la toţi responsabilii politici prezenţi la ceremonie, între care vicepreşedintele american Mike Pence şi cancelarul german Angela Merkel, să împiedice repetarea unor astfel de drame.

"În ultima vreme vedem, inclusiv în Europa, o revenire a tendinţelor imperialiste, tentative de modificare a frontierelor cu forţa, atacuri contra statelor, confiscarea de pământuri, subordonarea cetăţenilor", a spus Duda.

El a făcut un apel ca liderii lumii să tragă învăţături. "Trebuie să existe sancţiuni, acţiuni ferme, trebuie să fie clar că orice agresiune militară va atrage o reacţie fermă, puternică", a adăugat Andrzej Duda.

"Să închidem ochii nu este o soluţie bună pentru menţinerea păcii. Este o metodă bună de încurajare a personalităţilor agresive, de a încuraja noi atacuri. Ştiţi ce se întâmplă: în 2008, în Georgia, în 2014, în Ucraina, până astăzi, frontier deplasate, ocupaţie, prizonieri de război, provocări militare...", a menţionat el.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu a fost invitat la ceremonie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS