DIGI Comunications

PREŞEDINTELE RESTO CONSTANŢA:"Vom cere să fim scoşi din incidenţa de 3 la mie"

A.P.
Miscellanea / 05 martie

"Vom cere să fim scoşi din incidenţa de 3 la mie"

Preşedintele Asociaţiei Patronale a Restaurantelor, Cafenelelor, Barurilor, Cluburilor, Saloanelor de Evenimente şi Beach Barurilor (RESTO) Constanţa, Egevit Aslan, a declarat că va fi cerută scoaterea unităţilor de alimentaţie din categoria celor cărora li se aplică restricţii după depăşirea incidenţei de 3 la mie, precizând că se pot găsi soluţii şi pentru desfăşurarea activităţii în HoReCa dacă există voinţă în acest sens, scrie News.

"Vom cere în cel mai scurt timp pentru a fi scoşi din această incidenţă de 3 la mie care mi se pare nejustificată şi vom veni cu argumente şi, dacă există contraargumente, să ni se aducă aceste contraargumente. De ce HoReCa reprezintă un pericol? Pentru că am demonstrat deja că s-au deschis restaurantele şi numărul de clienţi nu a crescut într-atât de mult încât să prezinte un pericol, acolo unde sunt restaurante mai frecventate capacitatea de 30% nu va permite o funcţionare normală. Aşa că incidenţa de 3 la mie nici nu protejează, nici nu ajută şi suntem împotriva acesteia, vom veni şi cu propuneri legislative să se modifice acest lucru", a declarat Egevit Aslan, vineri, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că organizatorii de evenimente sunt dispuşi să investească pentru a elimina riscul de transmitere a Sars-Cov-2.

"La o capacitate de 50% pentru evenimente, cu distanţarea necesară, cu foarte bună ventilaţie, antreprenorii sunt dispuşi să investească ca spaţiile să fie cât mai aerisite, bine ventilate, astfel încât să se elimine riscul, să se creeze separatoare între mese, paravane, dacă există soluţii pentru deschiderea şcolilor unde copiii stau la un metru distanţă, cu sigurană se pot găsi soluţii şi în HoReCa. Există voinţă în acest sens să găsim soluţii pentru a funcţiona normal sau nu?", a adăugat Egevit Aslan.

De asemenea, preşedintele de onoare al RESTO Constanţa, Corina Martin, a declarat că pierderile cele mai mari au fost înregistrate în această perioadă de industria de evenimente, detaliază News.

"Mai ales pentru industria de evenimente care trebuie să repornească pentru că aici sunt pierderile cele mai mari, sunt saloane de evenimente şi organizatori de evenimente care de peste un an practic sunt forţaţi să înceteze orice activitate şi au pierderi foarte mari, poate să existe o soluţie inclusiv prin introducerea obligativităţii unui test COVID, mă gândesc de exemplu la festivalul de muzică pe care îl găzduieşte Constanţa, în timpul verii, şi aceasta poate fi o propunere, aşa cum se cere testul COVID negativ şi la ambarcarea în avion la anumite companii aeriene sau pentru plecarea în vacanţe în anumite destinaţii", a afirmat Corina Martin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9205
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1335
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4728
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6802
Gram de aur (XAU)Gram de aur231.4488

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro