Preţurile de consum din SUA au crescut în iulie cu 8,5%

F.D.
Internaţional / 11 august

Preţurile de consum din SUA au crescut în iulie cu 8,5%

Preţurile pe care consumatorii americani le plătesc pentru o varietate de bunuri şi servicii au crescut cu 8,5% în iulie, în termeni anuali, un ritm încetinit faţă de luna precedentă, în mare parte datorită scăderii preţurilor benzinei, transmite CNBC, conform News.ro.

Pe o bază lunară, preţurile au rămas constante, deoarece preţurile energiei au scăzut cu 4,6%, iar cel al benzinei cu 7,7%. Acest lucru a compensat o creştere lunară de 1,1% a preţurilor alimentelor şi un avans de 0,5% al costurilor de locuit.

Economiştii chestionaţi de Dow Jones se aşteptau ca indicele preţurilor de consum (IPC) să crească cu 8,7% în termeni anuali şi cu 0,2% faţă de luna precedentă.

Excluzând preţurile volatile ale alimentelor şi energiei, aşa-numitul IPC de bază a crescut cu 5,9% în termeni anuali şi cu 0,3% comparativ cu luna anterioară, sub estimările respective de 6,1% şi 0,5%.

Chiar şi cu cifre mai mici decât erau aşteptările, presiunile inflaţioniste au rămas puternice. Avansul indicelui alimentar a determinat o creştere pe 12 luni la 10,9%, cel mai rapid ritm din mai 1979.

Preţul untului a crescut cu 26,4% în ultimul an, al ouălor cu 38%, iar al cafelei cu peste 20%.

În ciuda scăderii lunare a indicelui energiei, preţurile energiei electrice au crescut cu 1,6% faţă de luna precedentă şi cu 15,2% faţă de un an în urmă. Indicele energiei a crescut cu 32,9% faţă de un an în urmă.

Preţurile vehiculelor rulate au înregistrat o scădere lunară cu 0,4%, preţurile îmbrăcămintei au scăzut şi ele, cu 0,1%, iar serviciile de transport cu 0,5%, deoarece tarifele companiilor aeriene au coborât cu 1,8% pentru luna respectivă şi cu 7,8% faţă de un an în urmă.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1794
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5370
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.2661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro