Preţurile energiei în funcţie de ţară

G.D.
Internaţional / 6 decembrie 2022

Preţurile energiei în funcţie de ţară

Preţul combustibilului, a electricităţii şi a gazului natural a crescut pe măsură ce invazia Rusiei în Ucraina a blocat lanţurile de aprovizionare cu energie. Atât gospodăriile, cât şi întreprinderile se confrună cu facturi mari la energie, iar preţurile vor creşte în continuare, informează Zerohedge.

Gospodăriile din Hong Kong plătesc cel mai mult pentru combustibil, mai mult decât dublu faţă de media globală, costul fiind de 11,10 dolari per galon.

Republica Centrafricană plăteşte mai mult pentru gaz, 8,60 dolari per galon. În calitate de importator net de benzină, ţara s-a confruntat cu presiuni crescute ale preţurilor de la războiul din Ucraina.

Gospodăriile din Islanda, Norvegia şi Danemarca se confruntă cu cele mai mari costuri la benzină din Europa. În general, Europa a atins inflaţia de 10% în septembrie, determinată de criza energetică.

Totuşi, pentru energie electrică pentru uz casnic, Europa plăteşte cel mai mare preţ. Ţările europene care plătesc cel mai mult sunt Danemarca, Germania, Belgia, plătind dublu faţă de Grecia şi Franţa. Preţurile energiei electrice în multe ţări din Europa sunt de două sau trei ori mai mari decât media globală de 0,14 USD pe kilowatt-oră.

În primul trimestru al anului 2022, preţurile energiei electrice pentru uz casnic din Uniunea Europeană au crescut cu 32% faţă de anul precedent.

În SUA, preţurile energiei electrice de consum au crescut cu aproape 16% faţă de septembrie anul trecut, cea mai mare creştere din peste patru decenii, alimentând o inflaţie mai mare.

Cu toate acestea, gospodăriile sunt mai ferite de impactul întreruperilor de aprovizionare din Rusia din cauza faptului că SUA este un exportator net de energie.

Dar, toamna nu au fost temperature atât de ridicate, ceea ce a determinat un consum mai mic de gaz cu până la 22% în Europa.

În afara Europei, Brazilia are al patrulea cel mai mare preţ la gaze naturale la nivel global, în ciuda faptului că produce aproximativ jumătate din aprovizionarea pe plan intern.

Între timp, Singapore are cele mai mari preţuri la gaze naturale din Asia, deoarece importă o cantitate mare prin cisterne sau conducte, lăsând ţara vulnerabilă la preţurile mari.

În mod îngrijorător, capacităţile europene de stocare a gazelor naturale ar putea scădea la 20% până în februarie, dacă Rusia îşi va opri complet oferta şi cererea nu este redusă, arată analiza EIA.

Pe măsură ce Europa caută alternative la energia rusă, cererea mai mare ar putea creşte competiţia globală pentru sursele de combustibil, ducând la creşterea preţurilor la energie în lunile următoare.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. la noi cresc toate indiferent ca scade sau creste pretul combustibilui . asta pentru ca , capitalul strain lucreaza concertat , sub forma de cartel sub privirea blajina a lui chiritoiu , caruia i se umfla conturile ca in poveste .

  Totusi ar fi corect de mentionat ca scumpirile energetice

  in primul rand se datoreaza sanctiunilor comerciale impuse

  Rusiei care afecteaza atat lanturile comerciale cat si preturile 

  1. Totusi ar fi corect de mentionat ca scumpirile energetice

   in primul rand se datoreaza invaziei Ucrainei de catre

   Rusia care afecteaza atat lanturile comerciale cat si preturile  

   Totusi ar fi corect de mentionat sa dai jos ochelarii de propagandist . asta cu Putin vinovatul de serviciu e tot mai necredibila

   Totusi ar fi corect de mentionat ca scumpirile au fost generate de razboiul hibrid a lui Putin care in mod artificial a inceput sa manipuleze piata gazelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro