Preţurile petrolului au crescut miercuri cu 2%

A.F.
Miscellanea / 13 aprilie

Preţurile petrolului au crescut miercuri cu 2%

Preţurile petrolului au crescut miercuri cu 2%, deoarece datele privind încetinirea inflaţiei din SUA au stimulat speranţa că Rezerva Federală se apropie de încheierea ciclului său de majorări ale dobânzii cheie şi au atenuat impactul unei mici creşteri a stocurilor de ţiţei din SUA, transmite Reuters.

Cotaţia ţiţeiului Brent a câştigat 1,79 dolari, sau 2,1%, până la 87,40 dolari pe baril, în timp ce preţul U.S. West Texas Intermediate a crescut cu 1,92 dolari, sau cu 2,3%, la 83,43 dolari.

Preţurile au crescut marţi cu aproximativ 2%.

Indicele preţurilor de consum (IPC) din SUA a urcat cu 0,1% luna trecută, după ce a crescut cu 0,4% în februarie, a declarat Departamentul Muncii. În cele 12 luni până la 31 martie, IPC a crescut cu 5%, cel mai mic avans anual din mai 2021.

IPC a crescut cu 6% în februarie, de la an la an.

"Cifra IPC implică, într-o anumită măsură, că Fed va începe să reducă dobânzile până la sfârşitul anului. Aceasta este o evoluţie pozitivă pentru cererea de energie", a declarat Robert Yawger, director pentru contracte la termen de energie la Mizuho Securities.

Obligaţiunile guvernamentale, un indicator al acţiunilor globale şi preţul aurului au crescut, în timp ce dolarul a scăzut brusc după aceste date.

O monedă americană mai slabă face, de asemenea, petrolul, al cărui preţ este stabilit în dolari, mai ieftin pentru cumpărătorii care deţin alte valute.

Fondurile speculative au cumpărat contracte futures pe piaţă în ultimele zile, în aşteptarea creşterii cererii, a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior pentru tranzacţii la BOK Financial.

Consilierul economic de top al preşedintelui american Joe Biden şi fostul vicepreşedinte al Rezervei Federale, Lael Brainard, a declarat, de asemenea, că vede inflaţia în scădere.

Pieţele au ignorat o mică creştere a stocurilor de ţiţei din SUA, atribuind-o parţial eliberării de petrol din rezerva de urgenţă din SUA, mandatată de Congres, şi exporturilor mai scăzute la începutul lunii.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb