Preţurile petrolului şi-au extins ieri scăderea

G.D.
Piaţa de Capital / 1 septembrie 2022

Preţurile petrolului şi-au extins ieri scăderea

Preţurile petrolului şi-au extins ieri scăderea, din cauza temerilor investitorilor că economia globală va încetini şi mai mult din cauza restricţiilor reînnoite din China pentru a combate Covid-19, transmite Reuters, conform News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent, cu livrare în octombrie, care urmează să expire ieri, au scăzut cu 2,51 dolari, la 96,80 dolari pe baril, după pierderea de 5,78 de dolari de marţi. Contractul mai activ pentru noiembrie a scăzut cu 62 de cenţi, până la 97,22 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 44 de cenţi, sau 0,5%, până la 91,20 dolari pe baril, după ce a scăzut cu 5,37 dolari în sesiunea anterioară, din cauza temerilor legate de recesiune.

Ambele contracte au scăzut cu mai mult de 3% în tranzacţiile anterioare.

"Slăbiciunea care vine din China a jucat un rol semnificativ. Există temeri de distrugere a cererii în Occident, deoarece ratele dobânzilor cresc şi preocupările legate de inflaţie stăpânesc economiile occidentale", a declarat Harry Altham, analist energetic pentru EMEA şi Asia la StoneX Group din Londra.

Comitetul Tehnic Comun al Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, denumiţi împreună OPEC+, au declarat că anticipează pentru acest an un excedent de petrol de 900.000 de barili pe zi (bpd), în creştere cu 100.000 de barili pe zi faţă de prognoza din luna precedentă.

Unii membri ai OPEC+ au cerut reduceri ale producţiei. Grupul urmează să se întâlnească pe 5 septembrie, pe fondul scăderii cererii din Asia, care a determinat Arabia Saudită să-şi reducă preţurile oficiale de vânzare către acea regiune.

Producţia OPEC a crescut la 29,6 milioane bpd în ultima lună, potrivit unui sondaj Reuters de miercuri, în timp ce producţia din SUA a crescut în iunie la 11,82 milioane bpd, potrivit datelor federale.

Ambele sunt cele mai înalte niveluri atinse din aprilie 2020.

Stocurile de ţiţei din SUA au scăzut cu 3,3 milioane de barili, a declarat ieri Administraţia de Informaţii Energetice din SUA, în timp ce stocurile de benzină au scăzut cu 1,2 milioane de barili.

Activitatea fabricilor din China şi-a continuat scăderea în august, din cauza noilor infecţii cu Covid, a celui mai grav val de căldură din ultimele decenii şi a unui sector imobiliar aflat în dificultate, ceea ce sugerează că economia va avea dificultăţi să îşi menţină ritmul de creştere.

Părţi din oraşul Guangzhou din sudul Chinei au impus ieri restricţii legate de Covid-19, alăturându-se centrului tehnologic Shenzhen, pentru a lupta cu răspîndirea epidemiei, şi a alimentat incertitudinea cu privire la comerţ şi viaţa de zi cu zi, în două dintre cele mai vibrante oraşe din regiune din punct de vedere economic.

Inflaţia din zona euro a crescut la 9,1% în august, un nou record, şi este pe punctul de a atinge un teritoriu cu două cifre, anunţând o serie de majorări mari ale ratelor dobânzii, chiar dacă o recesiune dureroasă pare din ce în ce mai sigură.

Gazprom a oprit ieri fluxurile de gaze naturale prin principala rută de aprovizionare a Europei, Nord Stream 1, pe măsură ce bătălia economică s-a intensificat între Moscova şi Bruxelles.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. În România au crescut ieri preturile arburantilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro