Abonament gratuit

PREVIZIUNI AIE REVIZUITE ÎN SCĂDERE:Cererea mondială de ţiţei va creşte cu 1,7% anul acesta

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Cererea mondială de ţiţei va creşte cu 1,7% anul acesta

Agenţia Internaţională a Energiei (AIE) şi-a revizuit în scădere uşoară estimările privind consumul mondial de petrol anul acesta, anticipând că stocurile se vor menţine la un nivel ridicat dacă activitatea economică nu se va redresa.

Potrivit AIE, cererea mondială de petrol va fi de 86,3 milioane barili pe zi în 2010, în creştere cu 1,44 milioane de barili/zi (+1,7%) faţă de 2009, nu cu 1,47 milioane de barili, cât preconiza în luna decembrie.

Cererea va spori în baza ţărilor asiatice şi a statelor emergente, după ce, anul trecut, consumul mondial de ţiţei a înregistrat un declin de 1,5%.

"Creşterea cererii provine în totalitate din ţările ce nu fac parte din Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE)", precizează AIE, menţionând fosta Uniune Sovietică, America Latină şi Asia.

În Europa şi în America de Nord, consumul ar urma să rămână destul de slab, în pofida unei ierni foarte reci. AIE aşteaptă, de asemenea, o stabilizare a cererii de petrol în ţările din OCDE în 2010, după o scădere de 4,4% în 2009.

În ceea ce priveşte producţia, aceasta a crescut în ultimele luni din 2009, atingând 86,2 milioane de barili pe zi în luna decembrie. În medie, în 2009, producţia de petrol a scăzut cu 1,6 milioane de barili pe zi, pe fondul cererii slabe

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie