Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

PREVIZIUNI TD SECURITIES PENTRU SEMESTRUL AL DOILEA:Preţul aurului va depăşi din nou 1.600 de dolari uncia

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Preţul aurului va depăşi din nou 1.600 de dolari uncia

"Cotaţia aurului va fi de circa 1.650 de dolari uncia către finele lui 2020 din cauza unui mediu în care dobânzile sunt scăzute, datoriile - la nivel record, iar alegerile prezidenţiale din SUA reprezintă un risc" 

Cotaţia aurului nu va scădea sub nivelul de 1.550 de dolari uncia chiar dacă tensiunile dintre SUA şi Iran se atenuează, iar investitorii se îndreaptă către activele cu risc, potrivit estimărilor băncii canadiene de investiţii TD Securities.

Specialiştii acesteia preconizează: "Preţul metalului galben nu va scădea brusc. Într-adevăr, ne aşteptăm ca preţul să se menţină o vreme în intervalul 1.515-1.550 dolari/uncie (...), având în vedere că represaliile iraniene (n.r. la uciderea de către SUA a generalului iranian Qassem Soleimani) au fost limitate şi nu au avut ca rezultat victime americane. Totodată, s-a disipat îngrijorarea că un ciclu de acţiuni militare reciproce distructive ar putea perturba semnificativ aprovizionarea cu petrol brut la nivel global, iar pe măsură ce tensiunile s-au redus, preţul aurului a scăzut cu peste 70 de dolari uncia faţă de vârful recent, de peste 1.600 de dolari uncia, fiind tranzacţionat în prezent aproape de 1.550 de dolari/uncie".

Săptămâna trecută, cotaţia metalului galben a atins cel mai ridicat nivel al ultimilor şapte ani, de aproape 1.611 de dolari uncia, din cauza tensiunilor dintre SUA şi Iran.

Specialiştii TD Securities preconizea­ză că un prag de 1.600 de dolari uncia este luat în calcul pe termen lung, pe fondul unui mediu macroeconomic incert şi al achiziţiilor solide de aur din partea băncilor centrale. În consecinţă, TD Securities estimează că preţul aurului va atinge 1.650 de dolari uncia undeva în a doua jumătate a anului 2020.

Sursa citată consideră că preţul metalului galben va urca odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale din SUA, programate pentru data de 3 noiembrie 2020.

"Cotaţia aurului va fi de circa 1.650 de dolari uncia către finele lui 2020 din cauza unui mediu în care dobânzile sunt scăzute, datoriile - la nivel record, iar alegerile prezidenţiale reprezintă un risc", a precizat TD Securities.

Ieri, preţul futures al unciei de aur cu livrare în februarie era de 1,544 dolari la ora 10.23, pe piaţa din SUA, mai mic cu 0,4% faţă de ziua precedentă. Pe piaţa spot, o uncie de aur era cotată la 1.543,03 dolari la ora 10.33, în scădere cu 0,3% faţă de prima zi a săptămânii curente.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS