Prima ediţie FIDELIS 2023 oferă o tranşă specială pentru donatorii de sânge

G.D.
Piaţa de Capital / 23 martie

Prima ediţie FIDELIS 2023 oferă o tranşă specială pentru donatorii de sânge

"România are sânge de rocker" iniţiată de Morning Glory, Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, prin prima ediţie a Programului de titluri de stat FIDELIS din 2023, conform unui comunicat al Ministerului Finanţelor.

Potrivit sursei citate, perioada de desfăşurare este 27 martie - 10 aprilie.

Tranşa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadenţa la un an, având o dobândă de 7,7%, cea mai mare oferită în cadrul acestei ediţii. De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei.

Pot beneficia de condiţiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 30 septembrie 2022.

În afară de tranşa dedicată donatorilor, ediţia FIDELIS care debutează pe 27 martie va conţine şi tranşele uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadenţe de 1 an şi 3 ani şi dobânzi anuale de 6,70% şi respectiv 7,35%, şi titluri de stat în euro, cu scadenţe de 1 an şi 5 ani şi dobânzi anuale de 3,70%, respectiv 5,80%.

Aşadar, persoanele fizice rezidente şi nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie, prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. - Groupe Societe Generale şi Alpha Bank, în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei şi în euro, care sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro, subliniază sursa citată.

Titlurile de stat destinate populaţiei sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacţionate pe piaţa secundară interbancară. În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.

Deţinătorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Informaţii privind termenii şi condiţiile financiare aferente emisiunii în cadrul Programului FIDELIS pot fi consultate la secţiunea Datorie Publică şi pe paginile instituţiilor partenere (www.btcapitalpartners.ro; www.bcr.ro; www.brd.ro; www.alphabank.ro; www.bvb.ro - Programul FIDELIS), se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Statul vrea să le ia investitorilor în titluri de stat atât banii cât și sângele.

  1. Da, "Economie sangeranda, cautam transfuzie de economii" :))

   Serios acuma, am "investit" si eu in Fidelis dar mesajul transmis de ministrul PSD este jalnic. Ce urmeaza? Bonus de dobanda pentru cei care merg la slujba de inviere??? 

  Inflația a crescut,dobânda scade!6.7%?? Și donatorii care cumpără prin brokeri cum procedeaza?

  1. Donatorii care cumpara prin brokeri nu au sange bun pentru donat. La ce viata au dus, la ce socuri au trait pe bvb, odata tranplantat sangele lor ar conduce instantaneu la agravarea sanatatii celui care primeste sangele

   Simplu. Exact ca banii.

   Statul ia sangele de la brokeri si acestia de la invstitori. 

   Acum fara gluma, cred ca, daca atasezi brokerului dovada ca ai donat sange primesti dobanda stabilita

   Îi întreabă pe brokeri. :)

  Fidelis este si o spun cu parere de rau, din punctul meu de vedere, o greseala de investitionala. Banca in care ai facut depunerea iti poate ORICAND , sa ti modifice conditiile contractuale.Eu deja suflu in iaurt....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

08 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9543
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6181
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0759
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7545
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.0518

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro