Prima generaţie de studenţi în inteligenţa artificială îşi începe studiile la Universitatea "Babeş-Bolyai"

V.S.
Miscellanea / 20 septembrie

Prima generaţie de studenţi în inteligenţa artificială îşi începe studiile la Universitatea "Babeş-Bolyai"

Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca anunţă că prima generaţie de studenţi în inteligenţă artificială îşi începe studiile din această toamnă, potrivit Agerpres.

"În primăvara anului 2023, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a propus standardele naţionale ARACIS pentru dezvoltarea programelor de inteligenţă artificială la nivel de licenţă în România, iar din toamna anului 2023 prima generaţie de 50 de studenţi îşi începe formarea la UBB. Interesul pentru noul program a fost unul extrem de ridicat, cu aproape 8 candidaţi pe un loc, deşi programul este organizat într-o limbă de circulaţie internaţională (engleză)", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de UBB.

În clasamentul pe domenii, în "computer science/information systems", UBB ocupă primul loc (sau podiumul) în ţară, aşa cum se vede, spre exemplu, în clasamentul QS 2023 (prima în ţară, alături de Universitatea Politehnica din Bucureşti, şi 401-500 la nivel internaţional) şi Times Higher Education 2023 (prima în ţară şi 601-800 internaţional).

"Urmărind bunele practici internaţionale, noi am considerat că inteligenţa artificială s-a maturizat şi în ţară, astfel încât trebuie să iasă din logica de doar competenţă în specializarea informatică sau de supraspecializare la nivel de masterat / doctorat / postdoctorat şi să devină o specialitate cu program de formare la nivel de licenţă. În consecinţă, am propus noi standardele naţionale, deoarece, atât istoria domeniului în ţară, cât şi excelenţa prezentului ne poziţionează ca reper naţional în domeniu, cu prestigiu internaţional. Într-adevăr, deja cunoscutul 'Institut UBB de Inteligenţă Artificială' are parteneriate strategice şi integrate cu actorii majori în domeniu (Microsoft/SAS/UiPath etc.), iar organizarea oficiului naţional al European Institute of Innovation and Technology (EIT Digital) la UBB arată clar şi recunoaşterea internaţională a prestigiului", declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb