Prima livrare de legume de la producătorii din ţara noastră, intermediată de Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea

V.G.
Miscellanea / 15 octombrie 2022

Sursă Foto: www.madr.ro

Sursă Foto: www.madr.ro

Prima livrare de legume de la producătorii români către magazinele Carrefour România a avut loc ieri, intermediată de Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, arată un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării.

Astfel, 12 tone de legume (cartofi, varză albă, varză roşie şi dovleac plăcintar) preluate de la producătorii autohtoni au fost livrate direct la unul dintre depozitele retailerului francez din comuna Chiajna, judeţul Ilfov, pentru a fi introduse în circuitul comercial.

"Am demarat acest proces amplu, după ce săptămâna trecută am asistat la primul contract semnat între un producător român şi conducerea Casei de Comerţ Unirea, iată că vedem astăzi, concret, cum sunt livrate legume româneşti către un mare retailer din România. Se încheie contracte, pentru a fi furnizată marfă fără sincope, astfel încât fluxul comercial să se poată desfăşura în cele mai bune condiţii. Casa de Comerţ merge către producători, preia produsele disponibile şi le duce în reţele de magazine. Salut faptul că retailerii îşi îndreaptă atenţia către produsele româneşti şi sunt deschişi la colaborare. Toată lumea are de câştigat prin valorificarea producţiei pe care o obţin bravii noştri agricultori. Vom folosi toate mijloacele pentru promovarea şi valorificarea produselor româneşti", a afirmat Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

La rândul său, Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv Carrefour România, a declarat: "Carrefour, prin filosofia Act for Food, susţine producătorii, cu scopul de a le oferi clienţilor produse proaspete, sănătoase şi crescute local. La nivel naţional, echipele noastre de achiziţii, programe şi responsabilitate socială lucrează integrat pentru a crea un ecosistem sustenabil de parteneriate cu producătorii locali. În acest moment, eforturile noastre ne-au confirmat poziţia de lideri pe segmentul fresh, cu peste 1.300 de fermieri români, dintre care peste 600 producători sunt ultra locali. Ne bucurăm să oferim sprijin Casei de Comerţ Unirea şi vom continua să susţinem antreprenoriatul local românesc prin alegeri responsabile, care fac bine comunităţilor din jur".

"Este un prim pas pe care îl facem în crearea unui mecanism comercial funcţional care să ducă la valorificarea superioară a resurselor şi a producţiei agricole naţionale. Avem deja un portofoliu substanţial de producători şi fermieri români cărora, pe bază de contract, le recepţionăm marfa şi le virăm imediat plăţile pentru marfa distribuită, iar mai departe ne ocupăm de tot ce înseamnă relaţia cu lanţurile de retail. Astfel, producătorii au siguranţa financiară atât de necesară pentru continuarea activităţii, iar marile lanţuri de magazine au asigurat fluxul de stocuri fără sincope", a explicat Mariana Cotoi, director general al Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea.

Livrările de produse agroalimentare se vor desfăşura cu o frecvenţă săptămânală, reprezentanţii Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea continuând discuţiile şi cu alte lanţuri de magazine din România pentru a se încheia contracte de colaborare, în beneficiul tuturor părţilor implicate, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro