PRIMA ZI DE FUNCŢIONARE A NOULUI SEAP:Peste 8.500 de utilizatori autentificaţi şi peste 500 de cumpărări directe iniţiate

D.I.
Miscellanea #Servicii Publice / 3 aprilie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Un număr de 8.596 de utilizatori s-au autentificat ieri, în prima zi de lansare în producţie a noii aplicaţii a Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, numită SICAP, fiind iniţiate 501 cumpărări directe şi efectuându-se 3 plăţi online, a anunţat astăzi Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), într-un comunicat dat publicităţii.

Potrivit documentului, nicio procedură de achiziţie publică nu se mai poate face prin SEAP - vechea aplicaţie, însă datele istorice nu au fost preluate încă în noua aplicaţie SICAP, prin care se efectuează de acum orice procedură. Migrarea datelor între cele sisteme ar urma să se facă în câteva luni, anunţă MCSI

Liviu Stoica, preşedintele Agenţiei pentru Agenda Digitală a României, a declarat: "Plata online este un serviciu oferit de noua aplicaţie - SICAP. Ce plăţi se pot face? Autorităţile contractante nu plătesc nimic pentru ca sunt de stat, dar ofertanţii pot să-şi cumpere poziţii de catalog pentru produsele şi serviciile pe care vor să le vândă prin intermediul SICAP. Datele istorice nu sunt preluate în prezent in SICAP, ci doar noile proceduri. Faptul că acum in SEAP (n.a vechea aplicaţie) sunt afişate noi anunţuri de licitaţie este pentru că respectivele proceduri au fost lansate săptămâna trecută şi erau în procedura de aprobare de către ANAP. Fiind aprobate, acestea au fost afişate în SEAP, dar sunt proceduri demarate anterior. În prezent, nu se mai iniţiază nicio procedură prin SEAP, ci numai prin SICAP".

La rândul lor, reprezentanţii MCSI precizează: "implementarea Sistemului Informatic Colaborativ pentru mediu performant de desfăşurare al achiziţiilor publice - SICAP a avut ca fundament faptul că vechiul Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) a ajuns la un grad de utilizare care nu mai era în concordanţă cu propria capacitate tehnologică. De asemenea, s-a ţinut cont şi de faptul că au trecut zece ani de când aplicaţia SEAP a fost dată în funcţiune, perioadă în care au avut loc nenumărate modificări ce au ajuns cu mult peste capacitatea admisă prin proiectarea vechii platforme".

Potrivit aceleiaşi surse, "interfaţa, ergonomia, flexibilitatea vechii aplicaţii SEAP sunt rămase mult în urmă faţă de cerinţele aplicaţiei actuale, în special pe achiziţii directe, extrem de folosite de către utilizatorii sistemului, iar dimensionarea şi încărcarea de la nivelul anului 2006 nu mai sunt în concordanţă cu nevoile actuale ale utilizatorilor".

Petru Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicaţiilor a afirmat: "Noua aplicaţie SICAP va contribui la creşterea eficienţei serviciilor publice folosind mijloace electronice moderne, prietenoase ca interfaţă, bazate pe paradigme de interoperabilitate. Mai mult, aplicaţia a fost gândită pentru a aduce beneficii cetăţeanului, persoanelor juridice, dar şi administraţiilor publice, prin reducerea costurilor administrative şi a timpilor de răspuns la solicitările petenţilor".

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro